Yurdakul, belediyenin bir yılını değerlendirdi

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, önceki gün saat 16.00'da basın mensupları ile belediye meclis odasında Malkara Belediyesi'nin faaliyetleri ve yatırım projeleri hakkında değerlendirme ve bilgilendirme toplantı

Malkara 1.04.2015 17:27:00 0
Yurdakul, belediyenin bir yılını değerlendirdi

BORÇLARI YÜZDE 60 AZALTTIK

Malkara Belediyesi'nin bir yıl boyunca yapmış olduğu faaliyetler ve gerçekleştirilecek olan yatırım planları hakkında bilgiler veren Yurdakul “Görevi devraldığımızda 4 mahalleye hizmet götüren belediyemizin 18 milyon 26 bin TL borcu vardı. Bugün 77 mahalleye hizmet götüren belediyemizin 8 milyon 675 bin TL borcu bulunmakta. Ciddi anlamda da fiziki maliyetlerimiz, iş yapma maliyetlerimiz artmış olmasına rağmen Belediyemizin borçlarını yaklaşık olarak yüzde 60 oranında azaltmış durumdayız. Göreve başladığımızda Malkara'nın en önemli sorunlarından biri ulaşım sorunuydu, yol sorunuydu, Malkara'da halen devam eden altyapı inşaatı var. Bizden önceki yönetim tarafından kanalizasyon inşaatı başlayıp bitirilmişti” dedi.

OKUL BİNALARININ ÇATILARI YAPILDI

2014 yılı içinde içme suyu şebekesinin yapım çalışmalarından ötürü bozulan cadde ve yolların tamirinde; 1920 torba çimento, 350 ton çakıl kullanılarak bozulan kaldırım tamirlerinin yapıldığını ifade eden Yurdakul “Yeni kurulan mahallerimizde ve ilçe merkezinde toplam 3 adet umumi tuvalet, 2 adet köprü, 13 adet okul binası, 9 adet köy kahvesi-muhtarlık hizmet binaları ve iş yeri binalarının çatı ve boya badana işlemleri bizim tarafımızdan yapıldı” dedi.

ARAÇ FİLOSU 92 ARACA ÇIKARILDI

Araç filosunu 35 araçtan 92 araca çıkardıklarını ifade eden Yurdakul “Fakat bu araçlardan 16 tanesi ekonomik ömrünü tamamlayıp hurdaya ayrıldığı için Hurdasan'a satıldı. 76 adet aracımız faal durumda saha alanlarımızda çalışmaya devam ediyoruz. Araç filomuzdan toplam 13 adet araç çöp hizmetlerinde kullanılıyor. 31 Mart itibari ile tüm araçların sigortaları yapılmış olup 68 adet aracın da fenni muayeneleri tamamlandı” dedi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIMLAR YAPILDI

1 yıllık hizmet süre içerisinde bin 6 kişiye nakdi yardım, 2 kişiye manuel tekerlekli sandalye, 2.641 adet ekmek yardımı ve 92 nüfusluk asker aile yardımı yapıldığını belirten Yurdakul “Malkaramızın hak ettiği caddelere kavuşması için Atatürk Bulvarı ve İsmet İnönü Caddesi'nde düzenlemeler yapıp Londra Asfaltında yeşil alan çalışmaları uyguladık. Kavşaklarımıza, şehir içi parklara ve refüjlere yeni bir renk getirmek için 36.450 adet mevsimlik çiçek, 1.930 adet süs bitkisi, orta refüjlere 6.500 adet lale soğanı ile Malkara parklarında ve ağaçlandırma sahalarında kullanılmak üzere 6.150 adet yapraklı ve herdem yeşil ağaç fidan dikimi yapılmıştır. İnsan odaklı belediyeciliğin yanı sıra Malkaralıların rahat nefes aldığı ve çocukların oyun oynayabildiği alanlara sahip olmak adına çevreye duyarlı belediyecilik anlayışı ile 14.645 adet fidan dikimine başlanmış olup, havaların uygun olduğu günlerde fidanların dikimine devam edilmektedir” dedi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10