ÇTSO'dan zaman yönetimi eğitimi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği eğitimler kapsamında dün de 'zaman yönetimi' masaya yatırıldı.

Çerkezköy 1.04.2015 18:21:00 0
ÇTSO

GÜN BOYU SÜRDÜ

10.00-16.00 saatleri arasında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda personele yönelik düzenlenen eğitime, eğitmen Zeki Yüksekbilgili katıldı. Zaman yönetimi konulu eğitimde ‘Zamanın özellikleri, zaman yönetme alışkanlıkları, zaman yönetimi, zaman yönetimi ve akıllı planlama, zaman kaybettiriciler ve çözümleri ve zaman yönetimi ile ilgili kuramlar’ anlatıldı.

DEĞİŞİKLİK OLMASI GEREKİR

Zeki Yüksekbilgili, bilgi vermenin tek başına eğitim anlamına gelmediğini belirtti. Öğrenme olgusunun kişide bazı belirtiler oluşturduğunu dile getiren Yüksekbilgili, eğitim sonrasında kişinin davranışlarında, düşünme şeklinde veya iş yapış şeklinde bir değişiklik olması gerektiğini söyledi. Öğrenilenlerin zamanla unutulabileceğini belirten Yüksekbilgili etkin bir şekilde yapılan eğitim kapsamında alınan bilgilerin çok daha uzun süre hafızalarda yer alacağını söyledi.

ZAMAN 2’YE AYRILIR

Eğitmen Yüksekbilgili, günümüzde insanların zamanla ilgili birçok problem yaşadığını belirterek “Bilim adamları ‘zaman’ kavramı ile ilgili birçok tanımlama yapıyor. Zaman, yerine konması, geri döndürülmesi, depolanması, yenilenmesi ya da satın alınması mümkün olmayan bir kavramdır. Zaman bazen hızlı bazen ise yavaş geçer. Zaman objektif (gerçek) ve subjektif (algılanan) olarak ikiye ayrılır” dedi. Objektif zamanın, ölçülebilen ve gözlenebilen saat zamanı olduğunu belirten Yüksekbilgili, subjektif zamanın ise ölçülmesi ve değerlendirmesi zor bir zaman olduğunu ifade etti.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10