Faaliyet raporu meclisten geçti

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Nisan Ayı Olağan Toplantısının ilk oturumu saat 14.00'da Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı.

Çerkezköy 1.04.2015 18:32:00 0
Faaliyet raporu meclisten geçti

FAALİYET RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ

Faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında meclise Birinci Başkan Vekili Nedim Yılancı başkanlık etti. Açılış, yoklama ve 2 dilekçenin gündeme alınmasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanlığı’nın 2014 yılı faaliyet raporunun görüşülmesine geçildi. 2014 yılı faaliyet raporu Çerkezköy Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Esengül Güven ve Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Gümüş tarafından okundu.

“YETERSİZ BULDUK”

Faaliyet raporunun okunmasının ardından söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Seyithan Caferoğlu, faaliyetleri yeterli bulmadıklarını belirtti. Bazı yerlerde suların çamur gibi aktığını, önemli parkların kaderine terk edildiğini, eski araçların zorlanıp yeniden kullanılabilir hale getirilmeye çalışmasının belediyeyi zarar uğrattığını belirten Caferoğlu “Bu zamana kadar Çerkezköy’de sokak yıkandığını görmedim. Çerkezköy Belediyesi’nden 40’tan fazla taşeron işçi çıkarılıp yerlerine 80’e yakın eleman alındı. Temizlik hizmetleri yeteri kadar yapılamadı” dedi.

“ÖNCELİKLER BELİRLENDİ”

Caferoğlu’nun sözleri üzerine konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da tüm belediye meclis üyelerine ve tüm belediye personellerine teşekkür etti. 2014 yılının yeni bir süreç olduğunu söyleyen Akay “30 Mart’tan sonra devir süreci yaşandı. 2014 yılının büyük bir çoğunluğu stratejik plan ve 2015 yılında hayata geçirilecek projelerin hazırlanması ile geçti. Özellikle Fen İşleri Müdürlüğü öncelikleri belirleyerek çalışmalarını önceliklere göre yaptı” dedi.

“ÇÖZÜM ÜRETEN BİR YAKLAŞIM İÇERİSİNDE OLDUK”

2014 yılında sosyal anlamda daha aktif olmaya çalıştıklarını ifade eden Akay “Bu süre zarfında vatandaşı dinleyen, çözüm üreten bir yaklaşım içerisinde olduk. Tabi ki eksiklikler vardır. Yapıcı eleştirilerin tamamını kabul ediyoruz” dedi.

“SORUMLULUK TESKİ’DE”

Su konusunda da sorumluluğun TESKİ’de olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Çerkezköy’de parklar kaderine terk edilmiştir. Ama bunlar bugünün meselesi değil. Bizler o parkların kaderini değiştireceğiz” dedi. Kızılpınar’da da 297 sokak ve 11 caddede temel sıkıntıları çözemeye çalıştıklarını ifade eden Akay, 2015 yılında da Kızılpınar’da çalışmalar yapılacağını belirterek “Biz de Kızılpınar konusunda sizinle aynı hassasiyeti taşıyoruz” dedi.

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Akay’ın konuşmasının ardından faaliyet raporu oylamaya sunulurken, MHP’li meclis üyesi Hasan Sakallı’nın katılmadığı toplantıda faaliyet raporu AK Parti’nin red oyuna karşılık oy çokluğu ile meclisten geçti. Faaliyet raporunun oylanmasının ardından meclis toplantısına 5 dakika ara verildi. Verilen aranın ardından toplantı Vahap Akay başkanlığında devam etti. Belediyede dolu bulunan 8 kadroda derece değişikliği yapılması konusunun görüşülüp mevcut oybirliği ile karara bağlanmasının ardından belediyede münhal bulunan 1 adet kadroda derece değişikliği yapılması, tam zamanlı sözleşmeli personel statüsünde 1 adet şehir plancısı, 1 adet harita mühendisi, 1 adet mimar, 1 adet inşaat teknikeri çalıştırılması karara bağlanırken, personellerin ücretlerinin de tavan ve taban ücretin ortalaması olarak belirlenmesi kabul edildi.

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de denetim komisyonu raporu sunuldu. Denetim komisyonu raporunun görüşülmesi sırasında AK Parti Grubu adına söz alan Seyithan Caferoğlu, “Doğrudan temin yerine mümkün olduğu kadar ihale ile alımlar yapılırsa daha şeffaf olur. Ayrıca ilanların gazetede ve internet sitesinde yayınlanmasını istiyoruz” dedi. Yapılan görüşmenin ardından komisyon üyelerinin seçimi yapıldı. Yapılan açık oylama sonucu Tarife Komisyonu üyeliğine CHP grubundan Ali Dede, Yüksel Sevil ve İsa Karaman seçilirken, AK Parti grubundan da Şükrü Dumanlar ve Dilaver Burak seçildi.

CHP’DEN 3, AK PARTİ’DEN 2 ÜYE SEÇİLDİ

Plan ve Bütçe Komisyonuna CHP grubundan Uğur Erem, Rağbet Erol ve Ali Çalışkan, AK Parti grubundan da Nurettin Yekeler ve Ahmet Çetin seçilirken, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na da CHP grubundan Binali Etyemez, Taner Bahar, Nihat Mıstık, AK Parti grubundan Remzi Garip ve Mustafa Çiftçi seçildi. Encümen üyeliği seçimi ise kapalı oylama ile yapıldı. Yapılan kapalı oylama sonucu Enver Bayram, Necmettin Çınar ve Serdar Ürkmez 18 oyla encümen üyeliğine seçilirken, AK Parti grubunun önerdiği Dilaver Burak, Nurettin Yekeler ve Mustafa Çiftçi ise 13 oyda kaldı.

YÖNETMELİK OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Meclis Toplantısının bir sonraki gündem maddesinde Sayıştay Başkanlığı’nın görüşü doğrultusunda gerekli değişiklikleri yapılan “Tekirdağ İl Çerkezköy Belediyesi Sosyal Hizmet ve Yardım Esasları Yönetmeliği” görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Meclis toplantısı Fen İşleri Müdürlüğü’ nün 2015 Ortak Proje hakkındaki yazısının görüşülmesi ile devam etti. Yazının okunmasının ardından konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Vahap Akay “Şehit Doğan Çabuk Sokak’taki yolların yapılması için 750 bin TL, eski kapalı spor salonu için 750 bin TL, KIzılpınar’ın yolları için 550 bin TL, orman piknik alanında yapılacak çalışmalar için 400 bin TL ve parklarda kullanılmak üzere 500 bin TL olmak üzere büyükşehirden 2015 yılında 2 milyon 950 bin TL kaynak aktarılacak. İhalelerin hazırlayıp onaylattıktan sonra bu para bu projelerde kullanılacak” dedi. İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Çerkezköy ve Kapaklı’nın Karaağaç Mahallesi’nde bulunan belediye hisselerinin satışı görüşülerek İmar Komisyonuna havale edildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında Kızılpınar’da yapılacak olan okul için Maliye hazinesi ve Çerkezköy Belediyesi’nin müşterek mülkiyetinde bulunan 272 ada 4 ve 5 nolu parsellerde hisse takası yapılması konusu da İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

KREDİ KONUSU GÖRÜŞÜLDÜ

Meclis toplantısının 14.gündem maddesinde de, muhtelif cadde ve sokaklarda bitümlü sıcak karışım asfalt ile aşınma tabakası yapım işinde kullanılmak üzere İller Bankası’ndan 3 milyon TL kredi çekmesi için Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a yetki verilmesi konusu görüşüldü. Gündem maddesinin görüşülmesi AK Parti grubu adına söz alan Seyithan Caferoğlu Çerkezköy’ün büyükşehirden gereken payı alamadığını ifade etti. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da yollarla ilgili ayrımın yapıldığını, çekilecek olan bu kredinin Çerkezköy Belediyesi’nin sorumluluk alanlarında kullanılacağını, yaklaşık yüzde 80’inin Fatih Mahallesi’nin yolları için kullanılacağını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından ilgili gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

BÜYÜKŞEHİRE DEVREDİLDİ

Meclis toplantısının son gündem maddesinde de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı’nın yazısı görüşüldü. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi ve Fatih Mahallesi’nin kesiştiği alanda bulunan belediye arsasının sosyal tesis hizmeti binası yapılması amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi oybirliği ile kabul edildi. Bu tesiste Çerkezköy’e sosyal anlamda hizmet sağlanacağını ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay devir işlemlerinin tamamlanması ve proje aşamasının ardından inşaata başlanacağını belirtti. Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından meclise bilgi veren Akay, yeni seçilen encümen ve komisyon üyelerinin 12 Nisan’dan itibaren göreve başlayacağını söyledi. Nisan ayı meclis toplantısının 2.oturumu Cuma günü saat 15.00’da yapılacak.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10