Macaristan Başkonsolosu Tekirdağ'da

Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrick, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Tekirdağ 3.04.2015 14:08:00 0
Macaristan Başkonsolosu Tekirdağ

VALİLİK VE BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ

Ziyarette; Türk- Macar ilişkileri ve Türkiye - Macaristan dostluğu konuşuldu. Macaristan'ın Tekirdağ Fahri Konsolosu Erdoğan Erken de ziyarette yer aldı. Macaristan İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı da makamında ziyaret etti.

AYRI BİR YERİ VAR

Göreve yeni atanmasından dolayı Başkan Albayrak’a bir nezaket ziyaretinde bulunmak istediğini belirten Başkonsolos Hendrich, Tekirdağ’ın Macaristan’da ayrı bir yerinin olduğunu söyledi. Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Albayrak’ta, Başkonsolos Hendrich’e ziyaretinden dolayı teşekkür etti ve yeni görevinde başarılar diledi. Başkonsolos Hendrich ziyarette Büyükşehir Belediyesi Şeref Defterini de imzaladı.

BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Macaristan Başkonsolosu Balazs Hendrich, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ı da makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Eşkinat, Kiraz Festivali içinde yer alan ve geçen sene 12.’si düzenlenen Macar Günleri’nden bağımsız olarak, Türk- Macar Haftası düzenlenmesi konusunda görüş beyan ederek “Süleymanpaşa içinde hem coğrafi hem de kültürel ortak bir mirasa sahip olduğumuz bir bölge var. Bu nedenle buraya gelen Macar vatandaşlarımız bizim gözümüzde misafir değil ev sahibi sayılır. Bu nedenle Türk- Macar ilişkilerini daha da ön plana çıkaracak bir hafta oluşturulması benim için çok önemli. Festivalden bağımsız yapılacak olan Türk-Macar Haftasının düzenlenmesi iki ülke dostluğunun pekişmesi ve kültürlerinin daha iyi tanınması açısından faydalı olacağı düşüncesindeyim” dedi.

İKİ ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN ÇOK ANLAMLI

Bu projenin iki ülkenin geleceği için çok anlamlı olduğunu söyleyen Hendrich de, Türk-Macar ilişkilerinin gelişmesi açısından önem taşıyan güzel düşüncelerinden dolayı Ekrem Eşkinat’a teşekkür etti. Planlanan Türk-Macar Haftası için ülkesine döner dönmez bağlantılara geçeceğini belirten Hendrich, en kısa zamanda bu projenin hayata geçeceğine inandığını belirtti.

Çerkezköy Haber 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10