Öğrenciler suyun önemini resim ve yazılarla anlatacak

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından geleneksel hale getirilen çevre konulu resim ve kompozisyon yarışması bu yıl "Suyun hayatımızdaki önemi" teması ile düzenleniyor. Ko

Çerkezköy 5.04.2015 18:48:00 0
Öğrenciler suyun önemini resim ve yazılarla anlatacak

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından geleneksel hale getirilen çevre konulu resim ve kompozisyon yarışması bu yıl “Suyun hayatımızdaki önemi” teması ile düzenleniyor.

KAPAKLI VE ÇERKEZKÖY’DEKİ ÖĞRENCİLER KATILABİLECEK

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından liseler arasında düzenlenen ‘Suyun Hayatımızdaki Önemi’ konulu kompozisyon yarışmasına katılım şartları ile ilgili bilgi veren ÇOSB yetkilileri, eserlerin okullara son teslim tarihinin 22 Mayıs olduğunu ifade etti. Yarışmanın amacının ‘suyun hayatımızdaki önemini öğrencilerin bakış açısıyla değerlendirmelerini sağlamak ve su, hayat, medeniyet arasındaki ilişkiyi kavrayarak, su ve önemi konusunda bilinç kazandırmak’ olduğunu söyleyen yetkililer, “Yarışmaya Kapaklı ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Lise öğrencileri katılacak. Eser beyaz çizgisiz dosya kâğıdına yazılacak, sayfaların arka yüzü kullanılmayacak. Eser, daha önce yayınlanmamış ve/veya ödül almamış ve öğrenci tarafından yazılmış olacak, herhangi bir yerden alıntı yapılmamış, tamamen özgün nitelik taşıyacak. Eserlerin arka yüzünün sağ alt köşesine yarışmacı öğrenci sadece rumuzunu yazacak olup, eserin kime ait olduğuna dair herhangi bir bilgi eser üzerinde yer almayacak. Eser sahibinin kimlik bilgilerini içerir EK-2, öğrenci, velisi ya da öğretmeni tarafından doldurularak ayrı bir kapalı zarf içinde eserle birlikte teslim edilecek. Yazılan kompozisyon 500 kelimeyi geçmeyecek” dedi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNE TESLİM EDİLECEK

Öğrenciler tarafından hazırlanan eserlerin ön elemeye katılmak için öğrenim gördükleri Okul Müdürlüklerine 22 Mayıs tarihinde teslim edileceğini ifade eden yetkililer “Okul Müdürlükleri tarafından yapılan ön eleme sonucu yarışmaya katılmaya değer görülen üç eser 26 Mayıs’ta, Kapaklı’daki okullar Kapaklı ilçe milli eğitim Müdürlüğü’ne, Çerkezköy’deki okullar, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilecek. Teslim tarihinden sonra teslim edilen eserler değerlendirmeye alınmayacak” dedi.

KOMİSYON TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLECEK

Eserlerin, ön eleme için Okul Müdürlüklerine teslim edilmesinin ardından, her okul kendi içinde ön eleme yaparak, yarışmaya katılmaya değer gördüğü 3 eseri, Yarışma Komisyonu tarafından değerlendirmek üzere 26 Mayıs’ta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edeceğini belirten yetkililer “27 Mayıs saat 10:00’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde, Kapaklı ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından kurulan; bir şube müdürü başkanlığında,  farklı ilçelerde görevli ikişer Türkçe ve/veya edebiyat öğretmeni ve Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nden bir görevli tarafından eserler değerlendirilecek” dedi.

ÖDÜL VERİLECEK

Ödüllerle ilgili de bilgi veren yetkililer “Yarışma sonunda ilk 3’e giren eser sahiplerine tablet, ayrıca 1. seçilen eser sahibi öğrencinin öğrenim gördüğü okula 5 Takım 100 temel eser verilecek. Ödül töreni 2 Haziran’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde yapılacak” dedi.

RESİM YARIŞMASI DA DÜZENLENİYOR

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından Çerkezköy ve Kapaklı’da öğrenim gören ortaokul öğrencilerine yönelik de “Suyun Hayatımızdaki Önemi” konulu Resim Yarışması düzenleniyor.

26 MAYIS’TA TESLİM EDİLECEK

Yarışmaya Çerkezköy ve Kapaklı’daki ortaokul 5-6-7 ve 8. sınıf öğrencilerinin katılabileceğini ifade eden yetkililer “Resimler Öğrenciler tarafından ön elemeye katılmak için öğrenim gördükleri Okul Müdürlüklerine 22 Mayıs’ta teslim edilecek. Okul Müdürlükleri tarafından yapılan ön eleme sonucu yarışmaya katılmaya değer görülen üç eser 26 Mayıs’ta Kapaklı’daki okullar Kapaklı ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Çerkezköy’deki okullar Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edecek” dedi.

OKULLARA DA ÖDÜL VERİLECEK

Ön elemeyi geçen tüm öğrencilere ÇOSB logolu şapka hediye edileceğini ifade eden yetkililer “İlk 3’e giren öğrencilere tablet, 1. seçilen eser sahibi öğrencinin öğrenim gördüğü okula da 5 takım 100 temel eser verilecek” dedi.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10