ÇTSO, Çorlu TSO 4. Meslek Komitesi'ni ağırladı

Bir süre önce Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) 4. Meslek Komitesi'ni ağırlayan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası 6. Meslek Komitesi, önceki gün saat 11.00'da ÇTSO'ya iade-i ziyarette bul

Çerkezköy 8.04.2015 16:51:00 0
ÇTSO, Çorlu TSO 4. Meslek Komitesi

KOZUVA KARŞILADI

Çorlu TSO Meclis Başkanı ve aynı zamanda Komite Üyesi Metin Akgün, Meclis Katip Üyesi Miraç Çolak, 6.Meslek Komitesi Başkanı Kurtuluş Ay ve Komite Üyeleri, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda 4.Meslek Komite Üyesi Süleyman Kozuva, Yönetim Kurulu ve Komite Üyesi Metin Taşdelen, 4.Meslek Komitesi Başkanı Seyfettin Belek ile Komite Üyeleri tarafından karşılandı.

SIK SIK DÜZENLENMELİ

Ziyarette konuşan Çerkezköy TSO 4.Meslek Komitesi Başkanı Seyfettin Belek, Çorlu TSO 6.Meslek Komitesi’ni ağırlamaktan ötürü mutluluk duyduklarını dile getirirken, Çorlu TSO 6.Meslek Komitesi Başkanı Kurtuluş Ay da, kendilerini ağırlayan Çerkezköy TSO 4.Meslek Komitesi’ne teşekkürlerini ileterek, bu tür toplantıların tüm komiteler arasında sık sık düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

Belek, Çerkezköy TSO 4.Meslek Komitesi olarak göreve başladıkları günden bu yana üyelere faydalı olma noktasında çeşitli çalışmalara başladıklarını belirterek “Komitemizde yaklaşık 800 üyemiz var. Üyelerimizin sektörle ilgili yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılmasını sağladık. Sektörle ilgili sorularına cevap vermeye ve sıkıntıları çözmek için çalışıyoruz. Yaptığımız görüşmelerde, üyelerimize nasıl daha faydalı olabileceğimiz noktasında da tavsiyeler alıyoruz. Bu doğrultuda da çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

İLK ZİYARETİ ÇORLU TSO’YA GERÇEKLEŞTİRDİK

Bölgedeki ticaret ve sanayi odaları ile ortak çalışmaların üyelere daha da yarar sağlayabileceğini ifade eden Belek “Bizler Meslek Komiteleri olarak komşu TSO’larla fikir alışverişinde bulunursak, bunun üyelerimize katkı sağlayacağını düşündük. Bu sayede hem ortak çalışmış oluruz hem de odalar arası birlikteliğimiz artar dedik” diyerek ilk ziyareti Çorlu TSO 6.Meslek Komitesi’ne gerçekleştirdiklerini ifade etti.

SORUNLARI DİNLEDİK

Çorlu TSO 6.Meslek Komitesi Başkanı Kurtuluş Ay da, Çerkezköy TSO’nun bu çalışmasından fikir noktasında istifade ettiklerini ifade ederek “Bizler de farkındalık oluşması için çalıştık. İnsanlarla diyaloga girmeyen anlayışı reddettik. İlk kez üyelerimize yönelik teşekkür programı düzenledik. Bizlere oy veren ya da vermeyen herkesi davet ettik. Tüm üyelerimize aynı mesafede olduk. Esnaflarımızı tek  tek ziyaret edip sorunlarını dinledik” dedi. Ay, sektörleriyle ilgili olarak Çorlu’da ciddi anlamda sorunların olduğunu ifade ederek “Müteahhit, mimar ve yapı denetim firmaları ile birlikte Belediye Başkanı’nı ziyaret ederek sorunları ilk ağızdan ilettik. Mevzuatlarla ilgili sıkıntıları anlattık. İlerleyen zamanlarda Çevre ve Şehirlik Bakanlığı ile de görüşeceğiz” dedi.

ORGANİZASYON DÜZENLEMEK İSTİYORUZ

Geçici ustalık belgesi ile ilgili yaşanan sorunu da anımsatan Kurtuluş Ay, “Bu belgelerin kalıcı hale getirilmesi gerekiyor. Belgelerin geçici sürelerinin dolması konusuyla ilgili uyarı yapmamız bizlere iletildi. Önümüzdeki aylarda bununla ilgili de bir çalışmamız olacak. Program düzenleyip ilgilileri bilgilendireceğiz. Çerkezköy TSO’nun geçtiğimiz yıl üyelerine yönelik Yapı Fuarı’na düzenlediği program gibi bir organizasyon düzenlemek istiyoruz” dedi.

SEKTÖRÜN SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Ziyarette sektörde yaşanan sorunlar masaya yatırılırken, problemlerin çözümü için neler yapılabileceği hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu. Binalardaki ısı kaybı ile ilgili konuşan Mehmet Danyeli, “Sektöre yönelik olarak bir eğitim düzenlenebilir. Binalardaki ısı kaybı ekonomik kayba da sebep oluyor. Örneğin yalıtım sektöründe çalışanlara yönelik bir eğitim düzenlenebilir. Buna benzer alanlarda da çalışmalar yapabiliriz” dedi.

Çerkezköy Haber 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10