Kanserde erken teşhis

1-7 Nisan Kanserle Mücadele Haftası dolayısıyla Çorlu Toplum Sağlığı Merkezi ve Çorlu Belediyesi işbirliği ile düzenlenen "Kanserde Erken Teşhis" konulu seminer Çorlu Belediyesi Düğün Sa

Çorlu 9.04.2015 16:58:00 0
Kanserde erken teşhis

SEMİNER DÜZENLENDİ

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, Çorlu’da bulunan sağlık meslek liselerinin öğrencileri, sağlık çalışanları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı seminerin açılış konuşmasını Çorlu Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Nurcihan Başkent yaptı. Seminerde Dr. Hülya Becerir de slayt gösterisi eşliğinde “Kanserde Erken Teşhis” konusunu anlattı.

“ÖLDÜREN BİR HASTALIK”

Kanserin, vücutta bulunan hücrelerin kontrolsüz bir şekilde çoğalmaları sonucunda yakındaki ve uzaktaki organlara yayılarak öldüren bir hastalık olduğunu ifade eden Becerir “Hipokrat Milat’tan önce kanseri tedavisi olmayan hastalık olarak tanımlamıştır. Günümüz itibariyle kanser önlenebilen ve tedavi edilebilen bir hastalıktır. Bilindiği üzere kanser ilerlediği zaman öldürüyor. Dünya’da şu anda bulaşıcı olmayan hastalıklar, krizi yaşanıyor. Türkiye’de de kanserle mücadele konusunda önemli çalışmalar yapıldı. Ülke olarak kanserle mücadele konusunda önemli bir yerdeyiz” dedi. Seminerin sona ermesiyle birlikte katılımcılara kanserle mücadele konulu bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Çerkezköy Haber

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10