TEKAMP masa başı tatbikatı yapıldı

Tekirdağ İl Afet Müdahale Planının (TEKAMP) uygulanabilirliğini kontrol etmek amacıyla önceki gün saat 14:00'da Operasyondan Sorumlu Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım başkanlığında, 26 Hizmet G

Tekirdağ 10.04.2015 18:50:00 0
TEKAMP masa başı tatbikatı yapıldı

SENARYOLAR GÖZDEN GEÇİRİLDİ

Tatbikat, Operasyondan Sorumlu Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım ve İl AFAD Müdürü Recep Erol’un açılış konuşmalarının ardından, İl AFAD Şube Müdür Vekili A.Mehmet Çoşkun’un tatbikatın işleyişine ilişkin sunumu ile devam etti. Sunumun ardından İl Müdürü Recep Erol’un senaryoyu okumaya başlaması ile birlikte senaryoda görevli hizmet gruplarının alt senaryoları gözden geçirildi.

UYDU TELEFONU İLE BAĞLANTI YAPILDI

Seviye 1 düzeyinde yapılan tatbikatta afetin ilk 7 saatlik sürecinde yapılacak çalışmalar masa başında uygulandı. Tatbikat sırasında Başbakanlık AFAD, Şarköy ve Marmaraereğlisi Kaymakamlıkları ile uydu telefonu ile bağlantı sağlandı. Ayrıca çevre iller ile telsiz görüşmeleri gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım, 27 Mayıs’ta yapılması planlanan uygulama tatbikatı için bu tür tatbikatların hizmet gruplarının koordinesini arttırmada ve eksikliklerin giderilmesinde önemli olduğunu belirtti.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10