Polis, korkulan değil, güvenilen bir güçtür

Türk Polis Teşkilatı'nın 170'inci kuruluş yıl dönümü TÜM Türkiye'de olduğu gibi Kapaklı'da da törenle kutlanırken, kutlamalar kapsamında Kapaklı İlçe Emniyet Müdür?

Kapaklı 10.04.2015 19:45:00 0
Polis, korkulan değil, güvenilen bir güçtür

KAYMAKAM GÜRBÜZ’Ü ZİYARET ETTİLER

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Belediye Meydanı’nda çelenk programı düzenlendi. İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Anadolu Partisi İlçe Başkanı Talip Öztürk, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, gaziler, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yaptı.

DEVLETİN EN ÖNEMLİ TEMİNATLARINDAN BİRİ

Şanla şerefle yazdığı 170 yıllık maziyi geride bırakan polis teşkilatının yalnızca ülke sınırları içinde değil, dünyada da saygın bir yer almış olmanın gururunu taşıdığını söyleyen Barın, yetkilerini kanunlardan alan teşkilatın, devletin en önemli teminatlarından biri olduğunu vurguladı. Polis teşkilatının, toplumda huzuru ve güveni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma ve devletin otoritesini sağlama gibi çok önemli görevler üstlendiğini söyleyen Barın “Demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin bir kurumuyuz. Adalete dayanmayan güç zorbalıktır. Kuvvete dayanmayan adalet de aciz olur. Polis, adalete dayalı bir kuvvettir. Onun için zalim değil, adaletlidir. Korkulan değil, güvenilen bir güçtür” dedi.

ZAMAN MEFHUMU GÖZETMEKSİZİN ÇALIŞIYOR

Barın, polis teşkilatının her türlü şartlar altında yurdun her karış toprağında canını dişine takarak ülkenin emniyet ve huzuru için zaman mefhumu gözetmeksizin çalıştığını ifade etti. Teşkilatın, kahramanlıklarıyla aziz milletin sevgisini ve güvenini kazandığını dile getiren Barın, “Devletimizin ve milletimizin selameti için hayatını feda eden arkadaşlarımızın aziz hatıralarını rahmetle anıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı. 

KOKTEYL VERİLDİ

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce organize edilen kutlama programı, Polis Merkezi bahçesindeki kokteyl ve tebriklerin kabulü ile sona erdi Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, BBP İl Başkanı Turan Demircan, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanı Yusuf Çetin, BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Yılmaz Bulut, Anadolu Partisi İlçe Başkanı Talip Öztürk, CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve polis memurlarının katıldığı kokteylde, güne özel hazırlanan pasta Kaymakam Gürbüz, Belediye Başkanı Mandalı ve İlçe Emniyet Müdürü Barın tarafından kesildi

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10