250 bin genç, 250 bin şehitle buluştu

Anadolu Gençlik Derneği, 250 bin genci Çanakkale'de sabah namazında buluşturdu. "250 bin genç 250 bin şehitle buluşuyor" konu başlıklı programa Çerkezköy'den de yaklaşık 50 Anadolu G

Bölgede Gündem 12.04.2015 14:40:00 0
250 bin genç, 250 bin şehitle buluştu

ÇANAKKALE’DE BÜYÜK BULUŞMA

Binlerce Anadolu Gençlik Derneği üyesi genç, şehit dedeleriyle buluşmak için Çanakkale’nin Eceabat sahilinde bir araya geldi. AGD Genel Başkanı Salih Turhan’ın da katıldığı programda, sabah namazının ardından Eceabat Meydanı’nda Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlere çorba ikram edildi. Daha önce düzenledikleri “250 bin şehit için 250 bin hatim” etkinliği kapsamında Çanakkale’deki buluşmada 250 bin de hatim duası yapıldı.

ÇANAKKALE'DEKİ RUH MİLLİ GÖRÜŞ RUHUDUR

Hatim dualarının ardından konuşan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, “Binlerce genç şehit dedelerinin yolundan yürüdüklerini göstermek için buradalar. Çanakkale sadece cepheden ibaret değildir. Çanakkale Mekke'nin, Medine'nin, Kudüs'ün, Diyarbakır'ın, İstanbul'un müdafaasıdır. Çanakkale İslam'ın başşehrinin müdafaasıdır. Çanakkale ümmetin müdafaasıdır. Irkçı ve bölgeci yaklaşımlarla Çanakkale ruhunu anlamak mümkün değildir. Çanakkale'deki ruh ne muhafazakârdır ne de milliyetçidir. Çanakkale'deki ruh Milli Görüş ruhudur” dedi.

ÇANAKKALE ŞAHADET KOKUYOR

İttihat ve Terakki’nin yanlış uygulamalarla ve batı hayranı bir zihniyetle kendi değerlerine yabancı bir anlayışla koca bir imparatorluğu parçalanmaya sürüklediğini sözlerine ekleyen Turhan, “Çanakkale’de Boğaz, toprak ve gökyüzü adeta şehadet kokmaktadır. Burada 98 yıl önce Hakk’ın Batıla galip gelmesi için canlarını feda eden dedelerimizin mücadelesini anlamak ve hissetmek için bir araya geldik” diye konuştu.

DEDELERİMİZİN KEMİKLERİ SIZLIYOR

Turhan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bütün yanlış politikalara rağmen ümmetin çocukları İslam topraklarının çiğnenmemesi için canlarından geçmişlerdir. İtilaf Devletlerinin donanmalarını Çanakkale'den geçirmemiştir. Ancak Almanların yenilmesiyle Osmanlı da yenik sayılmış ve İstanbul işgal edilmiştir. Bugün bu topraklarda bulunan NATO üsleri, füze kalkanı ve patriot rampaları Şehit dedelerimizin kemiklerini sızlatmaktadır. Bütün bu olup bitenlere karşın AGD'li gençler, Çanakkale ruhunu bu topraklarda temsil etmeye devam ettirmektedir ve bu ruhla da Hakk'ı üstün tutan yeni bir dünya kuracaktır” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10