Örnek işletmeciler ödüllendirildi

Çerkezköy Kaymakamlığı ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Örnek Gıda İşyeri Belgesi almayı hak kazanan işletmelere sertifikaları verildi.

Çerkezköy 16.04.2015 18:55:00 0
Örnek işletmeciler ödüllendirildi

8 İŞLETME ÖDÜLLENDİRİLDİ

Önceki gün saat 16.00’da düzenlenen sertifika törenine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz ve çok sayıda işletme sahibi katıldı. Gıda İş Yerleri Değerlendirme Komisyonu tarafından 2015 yılı gıda güvenliğinin ve kalitesinin temini için; gıda işyerlerinin askeri teknik ve sağlık şartlarına uygunluğu temin, üretici ve tüketici menfaatleriyle halk sağlığını korumak, gıda ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin gıda mevzuatına uygunluğunun denetim ve kontrolü çalışmaları sonucunda 2015 yılında örnek gıda işyeri olarak seçilen 8 işletmeye sertifika vereceklerini ifade eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “Sertifika almayı hak eden işletmeleri tebrik ediyorum. Çerkezköy’de bir çok işyerinin bu belgeyi almasını isteriz. Tabi bugün bu belgeyi alan işletmelerden sonra tatlı bir rekabetin de  olmasını düşünüyoruz” dedi.

“REKABET ORTAMI OLUŞTURDUK”

Kaymakamlık tarafından İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay başkanlığında, Toplum Sağlığı Merkezi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Çerkezköy Belediyesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı temsilcilerinden oluşan ‘Gıda İş Yerleri Değerlendirme Komisyonu’ kurulduğunu anımsatan Kubilay “Komisyonumuz işyerlerinin mevzuatlara uygunluğunun denetim ve kontrolünü yaptı. Yapılan bu denetim ve kontroller sonucunda Türk Gıda Kodeksine uygunluk konusunda farkındalık oluşturduğu tespit edilen işyerleri Örnek Gıda İşyeri belgesi almaya hak kazandı. Yapılan bu çalışma ile ilgili işyerleri arasında Türk Gıda Kodeksine uyum konusunda daha verimli çalışmaya ve tatlı bir rekabete yönelik bir ortamın oluşması amaçlandı” dedi.

SERTİFİKALARI VERİLDİ

Konuşmasının ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay  Çerkezköy Tepe Ortaokulu kantini yetkilisi Kamil Şensoy’a, Yalı Restaurant yetkilisi Merve Açkıcı’ya, Trakyum Restaurant sahibi Oktay Çiftçi’ye, Glory Area yetkilisi Ahmet Yüzbaşı’ya, Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki Eğitim Merkezi Kız Teknik ve Meslek Lisesi Yemekhanesi için Müdür Tuğrul Selimoğlu’na, Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi Uygulamalı Anasınıfı Yemekhanesi için müdür Talat Mutlu’ya, Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Kantini sahibi İbrahim Kadakal’a ve Özcanlar Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş yetkilisi Sait Yazı’ya sertifikalarını verdi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10