Çerkezköy, Bulgaristanlı öğrencileri ağırladı

Özel Gülerçin Koleji ile Sofya Zohari Kruska Okulu arasında ikincisi düzenlenen 'Öğrenci Değişim' programı çerçevesinde Çerkezköy'e gelen Bulgaristanlı öğrenciler Çerkezköy B

Çerkezköy 21.04.2015 19:24:00 0
Çerkezköy, Bulgaristanlı öğrencileri ağırladı

ÇOCUK ŞENLİĞİNE DAVET ETTİ

Sofya Zohari Kruska Okulu öğrencileri dün saat 11.30’da Sofya Zohari Kruska Okulu öğretmenleri Emilla Dimitrova, Rina Avramo, Gülerçin Koleji Müdür Yardımcısı Ömer Kürklü, İngilizce Öğretmeni Özgür Tunç ve Gülerçin Koleji öğrencileri ile birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etti. Çerkezköy’de komşu ülke Bulgaristan’dan öğrenciler ile bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, misafir öğrencileri 25 Nisan Cumartesi günü Kapalı Otopark’ın üzerinde bu yıl ikincisi yapılacak olan Çerkezköy Belediyesi Çocuk Şenliği’ne davet etti.

HAYRAN KALDIKLARINI SÖYLEDİLER

Çerkezköy’e hayran kaldıklarını belirten Bulgaristanlı eğitimciler “Geçen yıl da gelmiştik ve o zaman odanız çiçek doluydu. Onu unutmadık. Bizim için müthiş bir anı olmuştu. Burada olmaktan son derece mutluyuz” dedi.

SOFYA’YA DAVET ETTİLER

Çerkezköy’e aşık olduklarını ifade eden Bulgaristanlı eğitimciler, “Çerkezköy ile Sofya arası çok uzun bir mesafe değil. Eğer yolunuz Sofya’ya düşerse mutlaka sizi misafir etmek isteriz” dedi. Bulgaristanlı eğitimciler, Öğrenci Değişim Programı kapsamında Sofya Zohari Kruska Okulu’ndan 5, 6 ve 7. Sınıflardan toplam 12 öğrenci Türkiye’ye getirdiklerini ifade ederek “Pazar gününe kadar Çerkezköy’de kalacağız. Türk ailelerine misafir olacağız. Türkiye’de gördüğümüz sıcak ilgi ve misafirperverlik için teşekkür ediyoruz” dedi.

HEDİYE VERDİLER

Belediye Başkanı Vahap Akay’a ziyaretin anısına öğrenciler tarafından el emeği göz nuru dökülerek yapılan işlemeli tabak hediye eden Bulgaristanlı eğitimciler, öğrencilerle birlikte hep bir ağızdan şarkı söyledi. Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Vahap Akay öğrencilere ve öğretmenlere çeşitli hediyeler verdi.

MİLLİ EĞİTİM VE KAYMAKAMLIĞI DA ZİYARET ETTİLER

Özel Gülerçin Koleji ile Sofya Zohari Krusha Okulu arasında ikincisi düzenlenen ‘Öğrenci Değişim’ programı çerçevesinde Çerkezköy’e gelen Bulgaristanlı öğrenciler Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret ettikten sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ı makamında ziyaret etti.

“İKİNCİ KEZ GELİYORUZ”

Saat 13.00’da Gülerçin Koleji Müdürü Süleyman Sezgin, Gülerçin Anaokulu ve İlkokulu Müdürü Tuğba Zenginal, Zohari Krusha Okulu İngilizce Öğretmeni Reny Abramova ve öğrenciler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ı ziyaret etti. Geçtiğimiz yıl ilk kez Çerkezköy’e geldiklerini kaydeden Zohari Krusha Okulu İngilizce Öğretmeni Reny Abramova “Gerçekten burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Geçtiğimiz yıl ilk kez geldik. Gelecek yıl da Çerkezköy’e üçüncü kez gelmek istiyoruz” dedi.

ÇEŞİTLİ HEDİYELER VERDİ

Öğrenci Değişim Programı kapsamında Sofya Zohari Kruska Okulu’ndan 5, 6 ve 7. Sınıflardan toplam 12 öğrenci ile Türkiye’ye geldiklerini kaydeden Abramova “Pazar gününe kadar Çerkezköy’de kalacağız” diye konuştu. Ziyaretten ötürü öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan da “Sizleri Çerkezköy’de ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz” dedi. Konuşmaların ardından Zohari Krusha Okulu İngilizce Öğretmeni Reny Abramova günün anısına Hüseyin Erdoğan’a çeşitli hediyeler verdi.

“23 NİSANI KUTLAYACAĞIZ”

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ayrılan grup daha sonra Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ile bir araya geldi. Zohari Krusha Okulu İngilizce Öğretmeni Reny Abramova ve öğrencileri Çerkezköy’de görmekten mutluluk duyduklarını kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “Perşembe günü tüm ülkemizde olduğu gibi Çerkezköy’de de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayacağız. 23 Nisan’da Türkiye Büyük Millet Meclisimiz açılmış, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından bu bayram dünya çocuklarına armağan edilmiştir” dedi. Kubilay, Dünya’da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanan tek ülkenin Türkiye olduğunu kaydetti.

“KÜLTÜR KÖPRÜSÜNÜ DESTEKLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Çerkezköy’e ikinci kez geldiklerini kaydeden Zohari Krusha Okulu İngilizce Öğretmeni Reny Abramova “Biz Türkiye’de güzel bir geleceğin temellerini görüyoruz. Bu birliktelikler Çerkezköy ve Sofya’yı yakınlaştırıyor. Üçüncü defa Çerkezköy’e geldiğimizde buranın vatandaşı olarak kendimizi hissedeceğiz. İki ülke arasındaki kültür köprüsünü desteklediğiniz için teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Zohari Krusha Okulu İngilizce Öğretmeni Reny Abramova günün anısına Kaymakam Kubilay’a hediye takdim etti.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10