Minikler gösterileri ile beğeni topladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Fevzipaşa İlkokulu'nda kutlama programı düzenlendi.

Çerkezköy 23.04.2015 18:38:00 0
Minikler gösterileri ile beğeni topladı

Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve 3/C sınıfının “Hoş Geldiniz” şiirini okuması ile başlayan programda konuşan Okul Müdürü Hakan Asma, “95 yıl önce bugün Türkiye Cumhuriyetinin Temellerini atan, ilk milli meclis olan ve Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında büyük rol oynayan Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı” dedi.

TÜM DÜNYA ÇOCUKLARIYLA KUTLUYORUZ

23 Nisan 1920’de vatanın her yerinden gelen temsilcilerle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Ankara’da açıldığını anımsatan Asma “Bu meclis önemli kararlara imza atarak yurdumuzun işgalden kurtarılmasında önemli görevler üstlenmiştir. İşte Türk Milleti için bu kadar önemli olan 23 Nisan tarihi Atatürk tarafından Türk çocuklarına bayram olarak hediye edildi. 1979 yılından itibaren de dünyanın tek çocuk bayramı olan 23 Nisanımızı tüm dünya çocuklarıyla kutluyoruz” dedi. 1/E sınıfı öğretmeni Esin Özbay’ın konuşmasının ardından 3/D sınıfı öğrencileri ‘Bayrak’ isimli şiiri okudu. 1/C sınıfı öğrencilerinin ‘Hayat Bayram Olsa’ dans gösterisinin ardından tören 1/B sınıfı öğrencilerinin Mevsimler adlı ront gösterisi ile devam etti.

GÖSTERİLERİ İLE BEĞENİ TOPLADILAR

3.sınıf öğrencileri arasında düzenlenen yumurta taşıma yarışması da renkli görüntülere sahne oldu. 3.sınıf öğrencilerinin dans gösterisinin ardından 3/G sınıfı öğrencileri de ’23 Nisan Bugün’ isimli şiiri okudu. 1/A sınıfı öğrencilerinin Salın Da Gel dans gösterisinin ilgiyle izlendiği programda 1/D sınıfı öğrencileri de Türkiye dans gösterisi ile beğeni topladı.

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ İLE SONA ERDİ

3.sınıf öğrencilerinin çuval yarışının ardından program 1/E sınıfı öğrencileri de ‘Yüksek Yüksek Tepeler’ şarkısı eşliğinde işaret dili ile gösteri yaptı. Öğrencilerin “Hürriyet Bayramımız” isimli şiirini okumasının ardından 1/F sınıfı öğrencileri de ‘Dağlar Kızı Reyhan’ şarkısı eşliğinde yaptıkları dans gösterisi ile beğeni topladı. 3.sınıf öğrencileri arasında düzenlenen sandalye kapma yarışı da ilgi gördü. 1/G sınıfı öğrencilerinin konserinin ardından program 2.sınıf öğrencilerinin ‘Hatırla Sevgili’ şarkısı eşliğinde sundukları dans gösterisi, ’23 Nisan Günü’ isimli şiirin okunması ve 2/C sınıf öğrencilerinin ‘Ankara’nın Bağları’ isimli şarkı eşliğinde dans gösterisi ile devam etti. 4/E sınıfı öğrencilerinin dans gösterisi, ‘Egemenlik Bayramı’ isimli şiirin okunması ve 3.sınıf öğrencileri arasında düzenlenen halat yarışının ardından program 4/B sınıfının halk oyunları gösterisi ile sona erdi.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10