Köy turizmi masa yatırıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Kırsal (Köy) Turizmi Çalıştayı düzenlendi.

Tekirdağ 25.04.2015 16:26:00 0
Köy turizmi masa yatırıldı

ÇALIŞTAY DÜZENLENDİ

Cumartesi günü Trakya Kalkınma Ajansı binasında yapılan çalıştaya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu,  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Yazan, Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Tamer Dodurka, bazı daire başkanları,  sivil toplum kuruluşları yetkilileri ve muhtarlar katıldı.

ÖZEL İLGİ GÖSTERMEYE BAŞLADIK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak projenin ilk olarak Saray, Şarköy ve Malkara ilçelerinde başlatıldığını daha sonra da diğer ilçelerde de devam ettirileceğini belirterek “Uçmakdere’den eski yıllarda 1 Milyon 92 bin kg üzüm alınırken şimdi 75 tona düştü, köyün gelirinin ne kadar düştüğünü görün. Gelin Saray’a oradaki potansiyeli gördük ve oraya özel ilgi göstermeye başladık” dedi.

MANDA SAYISINI 900’E ÇIKARDIK

Mandacılık projesi başlattıklarını ve manda sayısını 300’den 900’e çıkardıklarını dile getiren Albayrak “Oraya güzel yatırımlar yaptık, her şeye rağmen Saray’ı korumamız lazım, herkesin gözü orda biz Saray’ı sonuna kadar koruyacağız” diye konuştu.

Çerkezköy Haber 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10