Çamuru Yönetim Planının Hazırlanması Projesi'nin ilk toplantısı yapıldı

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinde evsel, kentsel ve endüstriyel atık su arıtma tesislerinde oluşan ve oluşması beklenen arıtma çamuru miktarının tespiti, işlenmesi, yeniden kullanımı/geri kazanımı

Tekirdağ 28.04.2015 14:25:00 0
Çamuru Yönetim Planının Hazırlanması Projesi

FAYDALI YÖNDEN KULLANILMASI AÇISINDAN ÖNEMLİ

NKÜ Rektörlük Konferans Salonu’nda önceki gün gerçekleştirilen “Ergene Havzası Arıtma Çamuru Yönetim Planının Hazırlanması Projesi”  toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, “Proje Ergene arıtma çamurunun faydalı yönde kullanılması açısından önemli” dedi.

EKONOMİK TEKNİKLERİN DEVREYE GİRMESİ SAĞLANACAK

Yapılacak proje ile havza içerisinde en uygun arıtma çamuru kurutma tesisi yerlerinin seçeneklerinin belirleneceğini ifade eden Öztürk “Projenin son aşamasında ise arıtma çamurunun özellikleri, arıtma çamuru kurutma seçeneği ve etrafında yaşanacak sıkıntılar dikkate alınarak Ergene Havzası için hangi tip kazanım veya bertaraf yöntemin olacağı tespit edilecek. Projenin sonucunda uygulanabilir bir arıtma çamuru yönetim planı oluşturulacak. Bu sayede belediyelerin OSB’lerinin ve ıslah OSB’lerin ayrı ayrı pahalı bertaraf tesisleri veya enerji geri kazanım tesisleri oluşturmaları ve işletmeleri önlenecek. Daha pratik, daha uygulanabilir, daha ekonomik tekniklerin, teknolojilerin devreye girmesi sağlanacak” dedi.

2 İHALE TAMAMLANDI

Toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu da Ergene Havzası Projesi’nin derin deşarj kısmıyla ilgili ihalelerin büyük kısmının tamamlandığını ifade ederek “Bunlardan 2 tünel ve deniz deşarjı ile ilgili ihaleler tamamlandı. Kara boru hattının ihalesi ise ön çalışmaları yapılmış birkaç gün içinde yüklenici firma belirlenecek” dedi.

DEĞERLENDİRME YAPILDI

Toplantı, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer’in proje sunumu ve genel değerlendirme ile son buldu. Proje tanıtım toplantısına Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratları, Tekirdağ ve ilçelerindeki daire müdürleri ile akademisyenler katıldı.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10