Belediye ücretsiz kanser taraması yaptıracak

Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa olarak üç farklı alanda ücretsiz kanser taraması yapacaklarını belirtti.

Çerkezköy 30.04.2015 18:26:00 0
Belediye ücretsiz kanser taraması yaptıracak

 Tarama sonucu riskli görülen vatandaşların Tekirdağ Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi’ne (KETEM) gönderilerek geniş çaplı tetkik yapılacağını ifade eden yetkililer “Belediye olarak kadınların sosyal ve kültürel açıdan gelişiminin yanı sıra fizyolojik ve psikolojik olarak sağlıklı olmalarına da büyük önem veriyoruz” dedi.

3 ALANDA TARAMA YAPTIRILACAK

Meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve gaitada gizli kan taraması olmak üzere toplam üç alanda tarama yapılacağını dile getiren yetkililer “Meme kanseri taraması yaptırmak isteyen 40-69 yaş arası, rahim ağzı kanseri taraması yaptırmak isteyen 30-65 yaş arası ve gaitada gizli kan taraması yaptırmak isteyen 50-70 yaş arası şartını taşıyan vatandaşlarımız bağlı bulundukları sağlık ocaklarına ve Çerkezköy Toplum Sağlığı Merkezi’ne başvuru yaparak taramalarını ücretsiz yaptırabilecekler” dedi.

ERKEN TEŞHİSLE TEDAVİ EDİLEBİLİR

Belediye olarak vatandaşların sağlığına hassasiyet gösterdiklerini ifade eden yetkililer “Vatandaşımızın bu tür hastalıklara yakalanmasını istemeyiz. Bu tür hastalıklarda bizlere düşen en büyük görev ise tedbir almaktır. Bu da erken teşhisten geçer. Erken teşhisin hayat kurtardığı sözünden yola çıkarak sağlık taramaları konusunda hassas davranmalı ve tedbirimizi almalıyız. Kanserin erken teşhis ile önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık. Biz vatandaşlarımızın, özellikle de kadınlarımızın sağlığını düşünerek İlçe Sağlık Müdürlüğümüzle ortaklaşa bir çalışma yürütüyoruz” dedi.  Yetkililer, sağlık kurumlarının yapacağı testler ve değerlendirmeler sonucunda riskli görünen vatandaşların 12 Mayıs Salı günü belediye tarafından ücretsiz olarak Tekirdağ Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi’ne (KETEM) götürülerek daha geniş çapta tetkik yapılacağını dile getirdi.

Çerkezköy Haber / Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10