Güvenli gıda tüketimi bir haktır

Çerkezköy'deki örnek fırıncılar Kaymakam Metin Kubilay tarafından ödüllendirildi. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay Çerkezköy'de yürütülen Güvenli Gıda Tüketimi Projesi kapsamÄ?

Çerkezköy 30.04.2015 18:30:00 0
Güvenli gıda tüketimi bir haktır

TEŞEKKÜR BELGESİ VERDİ

Çerkezköy Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay,  “İl Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğünün başlatmış olduğu Güvenli Gıda Tüketimi Projesi kapsamında teknik ve hijyen şartlarının mevzuata uygunluğu ile tüketiciye güvenilir gıda ulaştırmada gayretli çalışarak farkındalık yaratan işletmelerimize teşekkür belgesi veriyoruz” dedi.

KAPSAMI GENİŞLETTİK

Güvenli gıda tüketiminin bir insan hakkı olduğunu dile getiren Kubilay “Biz de geleceğimiz olan çocuklarımızın güvenilir gıda tüketmeleri için denetlemelerimizi Okul Kantinlerinden başlattık. Daha sonra Çerkezköy’deki tüm Gıda İşletmelerinin katılabileceği şekilde kapsamı genişlettik. Gıda İşletmelerinde eksikliklerin giderilmesi noktasında mevzuata uygun işlemler zaten yapılıyor. Önemli olan başarıların da ön plana çıkarılarak ödüllendirilmesidir” dedi.

DENETİM YAPILDI

14 Ocak’ta İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucunda 10 adet fırının Teşekkür Belgesi ile ödüllendirilmesini uygun gördüklerini dile getiren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “Belgeyi hak eden tüm işletmelerimizi tebrik ediyor projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

SÜRE SINIRI YOK

Umeks Gıda İnş. San ve Tic. Ltd. Şti.,Maximar Unlu Mamulleri, İkra Unlu Mamulleri, Arvas Kardeşler Ekmek Fırını, Bizim Trabzon Vakfıkebir Ekmek ve Unlu Mamulleri, Gündaş Ekmek ve Unlu Mamuller Gıda san. Tic. Ltd. Şti., Taş Peleki Unlu Mamulleri San. ve Tic. Ltd. Şti.,Elbirler Unlu Mamulleri, Doyum Ekmek Fırını, Öz Eflani Ekmek Fabrikası temsilcilerine teşekkür belgesi verilirken, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “Teşekkür belgelerinin sayı ve süre sınırı yok. Yıl içerisinde yapılacak denetimlerde teknik ve hijyen şartlarının mevzuata uygunluğu ile tüketiciye güvenilir gıda ulaştırmada gayretli olan tüm işletmelere verilecek.  Ayrıca vatandaşlarımız Güvenilir Gıda Tüketimi ile alakalı olarak her türlü şikayetlerini ‘Alo 174 Gıda’ hattını arayarak bildirebilirler” dedi. Çerkezköy Kaymakamlığı Toplantı Salonunda gerçekleşen törene Kaymakam Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay ve belge almaya hak kazanan fırın işletmeleri temsilcileri katıldı.

Çerkezköy Haber / Sevay KARDEŞ

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10