Dünya Veteriner Hekimleri Günü etkinliklerle kutlandı

Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından Süt Koşusu ve Panel düzenlendi.

Tekirdağ 5.05.2015 13:06:00 0
Dünya Veteriner Hekimleri Günü etkinliklerle kutlandı

SÜT TÜKETİMİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Süt tüketiminin önemine dikkat çekmek için düzenlenen süt koşusu Spor Kompleksi koşu pistinde Veteriner Fakültesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Koşu sonrası tüm öğrencilere süt ikram edildi. Koşunun ardından Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda panel düzenlendi. Panele NKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Trakya Bölge Veteriner Odası Başkanı Dr. Erdal İlgü, akademisyenler ile veteriner hekim adayları katıldı.

ÇOK DEĞERLİ BİR MESLEK

Veteriner Fakültesi öğrencileri adına konuşan Melis Destan günün anlam ve önemine dikkat çekti. Türk Veteriner Hekimleri Birliği Trakya Bölge Veteriner Odası Başkanı Dr. Erdal İlgü de 250 yıl önce tıp biliminin yetmediği yerde ortaya çıkmış olan veteriner hekimliği mesleğinin önemine değinerek “Bir canlıyı tedavi etmenin yanı sıra, insanlığın hayatını tehlikeye atacak hastalıkları önlemiş oluyorsunuz. Bu açıdan çok değerli bir meslek olduğunu düşünüyorum” dedi.

GENÇ BİR FAKÜLTEYİZ

NKÜ Rektör Yardımcısı ve Veteriner Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Şefik Kurultay, “Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi olarak genç bir fakülteyiz. Şu an itibariyle Veteriner Fakültemiz kurulalı 3 yıl oldu. Bu gün birinci sınıfta öğrencilerimiz var. Bu bizim gurur tablomuz. Namık Kemal Üniversitesi bünyesinde, ayakları yere basan, her türlü alt yapısıyla, klinikleriyle, hayvan hastanesiyle ülkemizde ve dünyada örnek olabilecek bir Veteriner Fakültesi oluşturmak için bizimle aynı misyonu paylaşan arkadaşlarımızla birlikte canla başla gayret ediyoruz” dedi.

İFTİHAR EDİLECEK BİR KONUMDA

Rektör Vekili Prof. Dr. M. İhsan Soysal ise “1761’den beri veteriner hekimlik bir meslek olarak icra ediliyor. Hepimizin ortak amacı insanlık idealine herkesin kendi mesleği ile en güzel şekilde katkıda bulunmak durumunda.  İftihar ediyoruz ki kuruluşunun birinci yılında olmasında rağmen Türkiye’deki Veteriner Fakülteleri içerisinde giriş puanı bakımından ön sıralarda yer alıyor. Gerek eğitim öğretim kadrosu gerek, laboratuar, derslik ve diğer mesleki donanımlar açısından da iftihar edilecek bir konumda bulunuyor” dedi. NKÜ Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Servet Kılıç başkanlığında gerçekleşen panelde Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ender Yarsan “Hayvansal Gıdalarda Veteriner İlaç Kalıntıları ve Halk Sağlığı Yönüyle Değerlendirilmesi” konusunu işledi. İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Alpak veteriner hekimliğinin dünyadaki gelişimine dikkat çekerken, Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Eryavuz da, veteriner hekim adaylarına başarılı olmak için tavsiyelerde bulundu. Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Veteriner Hekim Oktay Öcal ise Tekirdağ’daki gıda, tarım ve hayvancılığın durumu ile ilgili bilgi verdi.

MADALYALAR TAKDİM EDİLDİ

Panelin ardından Süt Koşusunda dereceye giren öğrencilere madalyaları takdim edildi. NKÜ Veteriner Fakültesini kazanan öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10