"Seçim beyannamemizi anlatacak medyamız ve meydanımız yok"

7 Haziran genel seçimlerinde "Milli İttifak" çatısı altında buluşan Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP) 1.sıra milletvekili adayı Turan Demircan, 3.sıra adayı Fatma Birnur Tamcı, 5.Sır

Çerkezköy 5.05.2015 20:07:00 0

“BARAJI GEÇECEĞİZ”

Gazeteci Şaban Kardeş ile görüşen milletvekili adayları siyasete ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Milli İttifak çatısı altında barajı geçeceklerini kaydeden Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon “ Vatandaşlarımız temel parti olarak bizleri tanıyordu fakat barajı aşamazsınız diye size oy vermiyoruz diyorlardı. AK Partinin kırılma noktası bu seçim olacaktır. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici potansiyel kararsızlar yüzde 36’dan başlıyor demiştir. Bu ortamda biz barajı geçiyoruz. Mecliste de milli ittifak kardeşliğini sürdürmek istiyoruz. Biz oyumuzu zaten AK Partililerden alacağız. Seçim öncesi vatandaşlar kırılganlık yaşıyor. Paralel yapılanma ile birlikte AK Partinin büyük bir oy kaybı yaşayacağını düşünüyorum. Bu vatandaş tavrını kesin olarak sandıkta verecektir” dedi.

“BEYANLARIMIZI ANLATACAK MEYDAN YOK”

Diğer partilere nazaran paralarının ve imkanları olmadığı için eşit şartlarda yarışamadıklarını kaydeden Milli İttifak 1.sıra Milletvekili adayı Turan Demircan “ Bizler 400 metre koşuyoruz, adamlar bizim 300 metre önümüzden başlıyorlar. Ne yaparsak yapalım finişe ulaşma şansımız kalmıyor. Seçim beyannamemizi anlatacak medyamız ve meydanımız yok. Biz bunlarla eşit şartlarda yarışmıyoruz ve derdimizi anlatamıyoruz. Ankara’da yaşanan bir olayı televizyonlarda görüyoruz. Diyarbakır’da yedi tane mezarlık açılıp Öcalan’ın resimlerini koyup bayrak açtılar. Ayrıca o mezarların yanına ucube bir heykel koydular. Bunlardan bizlerin altı ay sonra haberi oldu” diye konuştu.

“O ZAMAN BU İNSANLARI NEDEN YATIRDINIZ”

Kendilerine fırsat verilmesi halinde projelerini anlatacaklarını ve baraj sorunlarının kalmayacaklarını kaydeden Demircan “ Biz bu yola inandık. Milli ittifak bütün barajları yıkarak 7 Haziranda mecliste olacaktır. İnşallah o meclisi sarsacağız. Adalet sadece adalet ve kalkınma partisinin isminde mevcuttur. Türkiye de hiçbir alanda adalet kalmamıştır. Mahkemelerin hepsi siyasallaştırılmıştır. 247 kişiyi balyozcu olarak cezaevine gönderilmiş, yıllarca cezaevinde yatırıldıktan sonra hiçbiri suçlu bulunmamış ve beraat edilmiştir. O zaman bu insanları suçsuz diye yatırdınız. İçeri attınız puan aldınız, dışarı çıkardınız diye de puan aldınız” dedi.

“CUMHURBAŞKANI DA ÖRGÜTÜN İÇİNDEDİR”

AK Parti’nin 11 yıl boyunca paralelciler ile hareket ettiklerini kaydeden Demircan “ 11 yıl boyunca kırmızı halıları serip listeleri beraber hazırladın sonrasında ise çıktın bunlar paralelci dedin. Bu paralelciler kanlı bir terör örgütü ise Cumhurbaşkanı da bu örgütlenmenin içindedir. Ayrıca Başbakan da, milletvekillerinin yüzde 80’i de bu paralelin içindedir. Menfaatler çakıştığı için paralel ortaya çıkmıştır” açıklamasında bulundu.

“MİLLİ İTTİFAK ALTERNATİFTİR”

Demircan “ AK Parti sıfır sorun ile çıktığı yolda komşu ülkeler ile düşman olmuştur. Ekonomik yönden büyük sıkıntılar içindeyiz. Ülkemizde 26 milyon vatandaşımız asgari ücret ile geçinmek zorundadır. Memleketimizde ve Çerkezköy’de boşananların sayısı evlenenlerin sayısından fazladır. Acilen milli ittifakı meclise sokmamız gerekiyor. Bu dönemde Milli İttifak alternatiftir. Herkesin beklediği kadrolar ise milli ittifakta yer alıyor. İnşallah barajı açıp 7. Haziranda mecliste olacağız” dedi.

“SAHALARDA OLACAĞIZ”

Ziyarette kısa bir konuşma gerçekleştiren 3.sıra adayı Fatma Birnur Tamcı “ Partiye sempatim olduğu için üye oldum ve 7 Haziranda gerçekleştirilecek seçimlerde aday oldum. Seçimler öncesi meydanlara inerek çalışan ve ev hanımların sorunlarını dile getirmek için sahalarda olacağız” diye konuştu.

“PROJELERİ ORTAYA KOYACAĞIZ”

Siyaset çekirdekten giren bir aday olduğunu kaydeden 5.Sıra milletvekili adayı Duran Şanlı “ Her zaman irade beyanımızı ortaya koyduk. Memleketimizin ekonomik, geçim darlığı ve gelir adaletsizliği sorunları hat safhadadır. Bunların çözümü açısında seçim beyannamemizde vatandaşlarımıza anlatacağız. Milli İttifakın memleketimize alternatif olduğunu, birliktelik oluşturup siyaset arenasında bizde varız diyoruz. Bunun çözümünde ise projelerimizi ortaya koyacağız” dedi.

 “İSTİFA EDİP GENEL BAŞKAN OLSUN”

Çeşitli temaslar gerçekleştirmek ve toplu açılış törenine katılmak üzere Tekirdağ’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti hakkında konuşan Şanlı “Bize gelen bilgilere göre valiliklere Tekirdağ’daki tüm okul ve milli eğitim müdürlüklerinden personel ve öğretmenlerin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bugün Tekirdağ’da yapacağı mitinge katılımının sağlanması istenmiş. Sayın Cumhurbaşkanımız siyaset yapacaksa eğer istifa etsin. Başbakan Ahmet Davutoğlu yoruldu ve öğrencileri de çok onu özlemiş. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan istifa edip partisine geçerek tekrar genel başkan olup seçime girebilir” dedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10