"Çerkezköy'ün sorunlarını öteleme lüksümüz yok"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy ve Kapaklı'da bir dizi ziyarette bulundu.

Çerkezköy 6.05.2015 19:57:00 0

İLK ZİYARET ÇOSB’YE

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka, Mehmet Zeki Gürcün, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, TESKİ Genel Müdür Yardımcısı Soner Abdullah Ergin ve Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Halil Özge Dora ile birlikte saat 09.30’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret eden Albayrak ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gürdal Adal ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

ÖNEMLİ BİR POTANSİYELE SAHİP

Ziyarette konuşan Albayrak “Büyükşehir olan Tekirdağ artık büyük hizmetleri hak ediyor” dedi. Her sektörde olduğu gibi sanayi sektöründe de Tekirdağ’ın önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Albayrak “Bu konuda Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi de bu anlamda önemli bir rol üstlenmiş durumda. Sanayicilerimiz ile her zaman diyalog halindeyiz. İşadamlarımızdan bir isteğimiz var. Belirli bir sitem dahilinde şirket merkezlerini Tekirdağ'a taşımaları için elimizden gelen kolaylığı sağlamak istiyoruz ki vergilerini Tekirdağ'a yatırabilsinler” dedi.

ORTAK HEDEFİMİZ TEKİRDAĞ

Tekirdağ'ın her yerine hizmet verdiklerini ifade eden Albayrak “Sanayi sektörü bizim için çok önemli. Vizyonumuz içerisinde de sanayimiz önemli bir yer kaplıyor. Bu anlamda Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi yönetimi ile görüşerek şirketlerin merkezlerini Tekirdağ'a taşımaları konusunda destek vermelerini ve katkı sağlamalarını istedik. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Organize Sanayi Bölgelerimizin hizmetlerini görüyoruz. Bundan sonra da görmeye devam edeceğiz” dedi. Ortak hedeflerinin Tekirdağ olduğunu söyleyen Albayrak “Tekirdağ için güç birliği yapmamız gerekiyor. Sanayi sektöründen gelecek paylarla birlikte Tekirdağ'a çok daha büyük hizmet yatırımları kazandırabiliriz” dedi.

HER YIL ŞARKÖY KADAR GÖÇ ALIYORUZ

Tekirdağ’ın ana vizyonlarından birinin sanayi olduğunun altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ’ın her sene Şarköy’ün nüfusu kadar dışarıdan göç aldığını ve gelen göçlerin de ağırlıklı olarak Çerkezköy, Çorlu, Kapaklı ve Süleymanpaşa’ya geldiğini vurgulayarak, Büyükşehir yapılanması ile birlikte Çerkezköy’ün 190 kilometrelik bir alan kaldığını ve bu 190 kilometrelik alanda kilometre başına 600 kişinin düştüğünü ve bunun nedeninin de sanayi olduğunu belirtti.

SARAY’A ASFALT PLENTİ KURULACAK

Büyükşehir Belediyesi olarak 2. asfalt plentini güçlendirdiklerini ve yeni bir asfalt plentini de önümüzdeki günlerde Saray’a kuracaklarını ifade eden Albayrak, 11 ilçeye 11 okul yapacaklarını, 550 milyon TL’lik Büyükşehir bütçesinin 260 milyon TL’sini yatırıma ayırdıklarını ifade etti. Büyükşehirlerde toplanan vergilerin yüzde 6’sının Büyükşehir Belediyesi’ne gelir olarak aktarıldığını söyleyen Albayrak, geçen yıl Tekirdağ genelinde 4 milyar TL vergi toplandığını ve bunun 240 milyon TL’sinin Büyükşehire aktarıldığını belirterek, “Bir sistem dahilinde şirket merkezleri Tekirdağ’a taşınsa alacağımız pay daha fazla olur. Sanayicilerden, işadamlarından ricam şirket merkezlerini Tekirdağ’a taşısınlar. Hem Tekirdağ’ın aldığı pay artar, hem de ilimizin gelişmesine katkıda bulunurlar” dedi.

ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gürdal Adal da, Tekirdağ'da faaliyet gösteren firmaların merkezlerini Tekirdağ'a getirmeleri konusunda gerekli girişimleri yaptıklarını ve olumlu sonuçlar almaya başladıklarını ifade ederek “Birçok firma merkezini Tekirdağ'a taşıdı. Bu konuda Başkanımızla aynı fikirdeyiz ve destekliyoruz. Elimizden gelen desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

TEKİRDAĞ’IN KADERİ DEĞİŞİR

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin bugünkü durumunu ve pozisyonunu görünce mutlu olduğunu ve ÇOSB’nin Türkiye’ye örnek olabilecek bir OSB olduğunu ifade ederek “ÇOSB’de 60 binin üzerinde insan istihdam ediliyor ve bunun büyük bir kısmı Çerkezköy’de yaşıyor. Bu nedenle buradaki sanayi kuruluşlarının şirket merkezlerini Tekirdağ’a taşıması ve vergilerini burada ödemesini önemsiyoruz. Eğer vergiler buradan ödenir ve Büyükşehirin aldığı pay artarsa bu vatandaşa daha fazla hizmet ve daha yaşanabilir bir Çerkezköy ve Tekirdağ olarak döner. Vergi vermede 9. sırada olan ama yatırım almada 59. sırada olan Tekirdağ’ın kaderi değişir” dedi. Çerkezköy ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyeleri’nin Çerkezköy Organize Sanayi Bölgeleri ve diğer bölgeler ile bütünleşeceğine inandığını ifade eden Akay, “Belediyeler olarak eksiklerimiz varsa gidermeye, bütünleşmeye hazırız. İyi bir sinerji yakalayarak sorunları çözeceğimize ve bütünleşeceğimize inanıyorum” dedi. ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan da Çerkezköy OSB'de faaliyet gösteren sanayi kuruluşları, çalışma prensipleri, kapasitesi ve üretim kategorileri ile ilgili sunum eşliğinde ayrıntılı bilgi verildi. Başkan Albayrak toplantının ardından Çerkezköy OSB'nin SCADA odası başta olmak üzere bazı birimlerini gezdi.

ARTIK BAHANEMİZ YOK

ÇOSB’den ayrılan Albayrak’ın bir sonraki durağı Veliköy Sanayiciler ve İş Adamları Derneği oldu. Veliköy Sanayiciler ve İşadamları Derneği Başkanı Aret Marancıoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Sebahattin Önal, Bilal Yıldız ve Veliköy OSB Müdürü Mustafa Mayadağlı tarafından karşılanan Kadir Albayrak Tekirdağ'ın vizyonunda sanayi sektörünün ön planda olduğunu ifade etti. 2015 yılının Tekirdağ için önemli bir yıl olduğunu söyleyen Albayrak “Bizim için hizmette atılım yılı olacak. Önümüzdeki 4 yıl bizim için büyük yatırımların ortaya konması anlamında önemli bir dönem olacak. Geçtiğimiz dönem içerisinde yapının oluşturulması ve sistemin işler hale getirilmesi zaman aldı. Artık bahanemiz yok, ‘yapacağız edeceğiz’ demiyoruz. Artık ‘yaptık ettik’ diyeceğiz” dedi.

ORTAK PROJE ÜRETMEYE HAZIRIZ

OSB’lerle ortak projeler üretmek istediklerini söyleyen Albayrak “Tekirdağ için birlikte çalışmayı hedefliyoruz” dedi. “Hizmetin siyaseti olmaz” diyen Albayrak, 30 Mart'tan sonra siyasi rozetini bıraktığını ve hizmet rozetini taktığını belirtti. 5 yıllığına göreve geldiklerini söyleyen Albayrak “1 yılı geride kaldı 4 yıl sonra verdiğimiz tüm sözleri yerine getirmenin gururu içinde olacağız” dedi. Veliköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Arit Marancıoğlu, Veliköy OSB Bölge Müdürü Mustafa Mayadağlı da “Büyükşehir Belediyesi ile her zaman birlikte iş yapmaya ve proje üretmeye hazırız” derken,  olduklarını belirterek, yolların düzenlenmesi konusunda da Büyükşehir Belediyesi'nden destek istedi. Ayrıca OSB’ler dışındaki yerlerde sanayilere izin verileceği duyumları aldıklarını belirten Marancıoğlu, bunun OSB’lerin bitişe olacağını ifade etti. Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, mevcut OSB’lerin yüzde 75’i dolmadan böyle bir iznin söz konusu olmadığını, ayrıca OSB’lerin kurulması planlanan sanayi kuruluşuna izin vermemesi durumunda kendilerinin bunu değerlendireceklerini belirtti.

BÜYÜKŞEHİRDEN MUHTALARA TELEFON

Veliköy OSB ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda mahalle muhtarları ile bir toplantı yapan Albayrak, mahalle muhtarlarına birer adet telefon hediye etti. Malkara'dan sonra Çerkezköy ve Kapaklı Mahalle Muhtarlarına da telefonlarını hediye eden Albayrak, “Muhtarlarımıza bir sözümüz vardı. Bugün Çerkezköy ve Kapaklı da bu sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Birlikte yöneteceğiz sözünün içini doldurmaya, hayata geçirmeye devam ediyoruz. Muhtarlarımıza hatları ile birlikte telefonlarını hediye ettik. Güle güle kullansınlar” dedi. Telefonlar sayesinde muhtarlarla sürekli irtibat halinde olacaklarını söyleyen Albayrak “Sorunlarının anında tespit edilerek bize ulaştırılması ve çözümün hızlandırılması ve hizmetin en hızlı şekilde halkımıza ulaştırılması adına iletişimimiz sürekli olacak. Benim telefonum 24 saat açık” dedi. Muhtarların kendileri için önemli olduğunu ifade eden Albayrak “Onlar bizim gözümüz kulağımız olacak. Mahallelerinde gördükleri eksiklikleri derhal bize ulaştıracaklar ve biz de hizmeti en hızlı şekilde ulaştıracağız” dedi.

ÇERKEZKÖY DAHA FAZLA YATIRIM ALACAK

Çerkezköy’ün Tekirdağ’daki sanayinin başkenti olduğunu vurgulayan Başkan Albayrak, “Bu nedenle Çerkezköy’ün sorunlarını öteleme gibi bir lüksümüz, düşüncemiz yok. Çerkezköy bundan sonra çok daha fazla hizmet ve yatırım alacak” dedi. Albayrak, Kapaklı’daki muhtarlara da telefonlarını teslim etti.

KAPAKLI OSB’Yİ ZİYARET ETTİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Organize Sanayi Bölgeleri gezisi kapsamında 3. durağı Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi oldu. Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile birlikte Kapaklı OSB'ni ziyaret eden Başkan Albayrak, Büyükşehir olarak sanayicilere ve sanayi bölgelerine büyük önem verdiklerini belirterek, "Sanayi sektörü Tekirdağ için önem sıralamasında en üst sıralarda. Çerkezköy Bölgesi bu anlamda büyük bir potansiyel ve kapasiteye sahip. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak sanayicilerimizle ortak proje üretmek ve Tekirdağ için güç birliği yapmak istiyoruz. Tekirdağ'da 1540 adet sanayi kuruluşu var. İlimizde toplanan vergilerin yüzde 6'sı Büyükşehir Belediyesi'ne pay olarak aktarılıyor. Bu 1540 firmanın yüzde 65'inin merkezi Tekirdağ dışında. Dolayısıyla bu büyük kısım olan firmaların vergileri Tekirdağ'a yatırılmıyor. Bizim bu konuda istirhamımız bu firmaların merkezlerini Tekirdağ'a taşımalarıdır” dedi. Kapaklı OSB Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva da bu konuda istekli olduklarını belirterek, “Firmalarımızın çoğunun merkezi İstanbul'da. İstanbul'da artık şartlar çok zorlaştı. Zaten ister istemez firmalarımız merkezlerini Tekirdağ'a taşımak durumunda kalacaklar. Bu konuda kısa sürede bazı gelişmeler yaşayabiliriz” diye konuştu.

BUGÜNÜ SANAYİ SEKTÖRÜNE AYIRDIM

Albayrak beraberindekilerle birlikte son olarak Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Bugünü tamamen sanayi sektörüne ayırdığını ifade eden Albayrak “Bugün Çerkezköy'de Organize sanayi bölgelerini ziyaret ederek OSB yöneticileri ile bir araya geldik. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Tekirdağ için birlikte neler yapabiliriz sorusuna cevap aradık” dedi.

ÇTSO’YU DA ZİYARET ETTİ

Çerkezköy’ün, Çorlu ile birlikte ülkemizin önde gelen sanayi bölgelerinden bir tanesi olduğunu dile getiren Kadir Albayrak “Böylesine önemli bir üretim merkezi olan Çerkezköy'de biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak sanayicilerimize ve yatırımcılarımıza her türlü desteği vermeye hazırız, veriyoruz da” dedi. Tekirdağ için elini taşın altına koyan, üretim yapan ve istihdam sağlayan tüm sanayici ve işadamlarının başlarının üstünde yeri olduğunu söyleyen Albayrak “Ben Tekirdağ'ın 1. ve kurucu Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Dolayısıyla ben bir model çizmek durumundayım. Benden sonra gelecek olanlara örnek olmalıyım. Bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanı dürüst olmalı, çalışkan olmalı, halkın içinde olmalı en önemlisi de yüzü hep gülmeli” dedi.

KAZANAN ÇERKEZKÖY OLSUN

Vatandaşa karşı asık suratlı olma lükslerinin olmadığını söyleyen Albayrak “Her zaman pozitif enerji vermek durumundayız” dedi. Sadece hizmet için göreve geldiklerini ifade eden Albayrak “Tüm bu çalışmalarımızın sonunda kazanan Çerkezköy olsun, kazanan Tekirdağ olsun” dedi.

HER ZAMAN VARIZ

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva da, sanayiciler olarak her zaman yerel yönetim ile birlikte çalışma arzusu içinde olduklarını belirtti. Büyükşehir olan Tekirdağ'da sanayiciler olarak Tekirdağ'a katkı sağlamak için her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyleyen Albayrak “Özellikle büyükşehrimiz ile ortak projeler üretme noktasında her zaman varız” dedi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10