Hayvan içme suyu göleti yapılıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi' tarafından başlatılan Mandacılığı Geliştirme Projesi devam ediyor.

Tekirdağ 8.05.2015 17:14:00 0
Hayvan içme suyu göleti yapılıyor

PROJE DEVAM EDİYOR

Tekirdağ il genelinde doğrudan tarımsal üretim faaliyetlerde kullanılmak üzere genel bütçeden kullandırılan tutarın dışındaki İl Özel İdaresinden kullandırılan ödeneğin kat kat fazlasının şimdiden daha yılın yarısına gelinmeden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından harcandığını ifade eden yetkililer “Sadece bir yıl (2015) içinde tarıma harcanılması planlanan tutar ise en az 50 katıdır” dedi.

6 KÜÇÜK GÖLET YAPILDI

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından birinci yıl diliminde sadece Saray’a bağlı Güngörmez ve Safaalan kırsal mahallelerinde uygulanan Mandacılığı Geliştirme Projesi ile yaklaşık 170 baş damızlık manda dağıtımı düşünüldüğünü ifade eden yetkililer “Mandacılığı Geliştirme Projesi kapsamında bu gün itibariyle 104 baş manda (tamamı gebe hayvanlardan oluşan) dağıtımı gerçekleştirilmiş bulunmaktadır. Proje sahası mahallelerde önceden var olan ve dağıtılmakta olan mandaların genetik yapıları gereği otlatıldıkları sahada bulunmasını istedikleri su göletleri ihtiyacı da karşılanmaktadır. Güngörmez mahallesinde ormanlık saha içinde öteden beri manda otlatılan sahalarda birbirinden farklı ve belli aralıklarla 6 adet küçük ölçekli gölet hazırlanarak hizmete sunulmuştur” dedi.

SEFAALAN’DA DEVAM EDECEK

Aynı çalışmaların, ikinci proje uygulama alanı olan Safaalan’da devam edeceğini ifade eden yetkililer “Burada yapılacak göletler için yer belirleme faaliyetleri sürmektedir. Hayvancılığın temel gelişme kaynaklarından olan meralarımızda da hayvanların su ihtiyaçlarını karşılamak için önceki dönemlerde Toprak Su ve Köy Hizmetleri Müdürlüğünce yapılan Hayvan İçme Suyu göletleri artık Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığınca yapılmaktadır. Bu yılın Mart ayı başında meraların ıslah çalışması yapılan Demirler Mahallesine Hayvan İçme Suyu göleti yapım çalışmalarına başlanıldı. Aynı ekip iş bitiminde Safaalan’daki söz konusu çalışmayı tamamlayıp bir başka mahallemize geçecek” dedi.

Çerkezköy Haber 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10