Fırtına hayatı felç etti

Çerkezköy'de dün akşam etkili olan şiddetli fırtına ve yağmur hayatı felç etti. Fırtına nedeniyle bazı evlerin çatıları zarar görürken, tellerin zarar görmesi nedeniyle de ilçenin neredey

Çerkezköy 8.05.2015 17:47:00 0
Fırtına hayatı felç etti

HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Şiddetli fırtına ve yağmur Tekirdağ’da da hayatı olumsuz etkiledi. Denizde tekne ile mahsur kalan 3'ü çocuk 7 kişi romorkorla çekilerek kıyıya çıkarıldı. Fırtına nedeniyle elektrik telleri koparken bazı sürücüler de yollarda mahsur kaldı.

DENİZDE MAHSUR KALDILAR

Tekirdağ'da kendilerine ait 10 metrelik tekne ile denize açılan 3'ü çocuk 7 kişi, fırtınadan sonra kıyıya dönemeyince 155 ve sahil güvenlik ekiplerinden yardım istedi. Fırtınanın çok şiddetli olması nedeni ile Marmaraereğlisi’nden hareket eden sahil güvenlik ekipleri denizde mahsur kalan kişilere ulaşmakta güçlük çekti. Bunun üzerine Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği’ne bağlı ekipler bir gemi acentasına ait Palamar ile ekneye yardıma gitti. Gemi acentasına ait romorkor, içerisinde 7 kişinin bulunduğu tekneyi yedeğine halatlarla bağlayarak kıyıya doğru çekti. Şiddetli fırtınanın etkisini azaltması ile 3'ü çocuk 7 kişinin içerisinde bulunduğu tekne romorkor ile beraber Marinaya yanaştı.

YARILAN YOLUN İÇİNE DÜŞTÜ

Süleymanpaşa’da da fırtına nedeni ile kopan elektrik telleri birçok mahallede elektriklerin kesilmesine neden oldu. Yollar sular altında kalırken bir kamyonet ise yarılan yolun içine düştü.

ÇİFTÇİYE GEREKEN DESTEK VERİLECEK

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, sabah saatlerinde mahallelerde incelemelerde bulundu. Tekirdağ’da önceki etkili olan dolu ve fırtına nedeniyle mahallelerdeki ekili dikili alanlarda büyük zararlar oluştu. Buğday ve kanolalar doludan büyük zarar gördü. Zararlarının büyük olduğunu kaydeden çiftçiler Tekirdağ’ın afet bölgesi ilan edilmesini istedi. İnceleme yapan Salihoğlu’na zararla ilgili Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca bilgi verdi. Karaahalil Mahallesi'nde inceleme yapan Vali Salihoğlu çiftçiye gereken desteğin yapılacağını söyledi.

Çerkezköy Haber 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10