Başarılı sporcular Başkan Akay'ı ziyaret etti

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Milli eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz hafta Konya'da düzenlediği okullar arası Türkiye Yıldızlar Taekvando Şampiyonasında 33 kiloda birinci olan

8.05.2015 18:29:00 0
Başarılı sporcular Başkan Akay

“İYİ BİR ŞEKİLDE TEMSİL EDİYORUZ”

Çerkezköy Güzel Spor Kulübü Baş Antrenörü Bilal Güzel, “Öncelikle Başkanımız Vahap Akay’a bizlere vermiş olduğu destekler nedeniyle kendilerine bir kez daha basın huzurunda teşekkür ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Konya’da düzenlediği Türkiye Yıldızlar Taekvando şampiyonasında Kübra Kepenek’in bu şampiyonada da kilosunda birinci olması bizleri çok daha fazla mutlu etti. Türkiye  ve Çerkezköy Tarihinde  Kübra’dan başka bu güne kadar ne bir  ne de iki kez üst üste şampiyon olan sporcu yok. Bu nedenle bu sporcumuzun taçlandırılması gerektiğine inanıyorum. Sporcularımızın Türkiye şampiyonu olması ilçemizde ve bölgemize bu taekvando sporuna karşı ilgiyi arttırmıştır ve devamlı olarak da her geçen gün ilgi giderek artmaktadır” diye konuştu.

TEŞVİK ÖNEMLİ

Güzel” Gençlerimizin spor yapmasını istiyoruz. Bizlerin bu konudaki çalışmaları ya yetersiz kalıyor yada kısıtlı imkanlarımız nedeniyle  istenilen düzeye gelemiyor. Ancak bu konuda belediyemizle birlikte bir çalışma yürütürsek inanıyorum ki ilçemizden daha çok şampiyonlar çıkarırız. Özellikle yakında milli takımda yer alarak mücadele edecek olan sporcularımızın dünya şampiyon olması da ilçemiz,ilimiz ve bölgemiz açısından da önemlidir” dedi.

TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA 12 SPORCU VE 3 ANTRENÖR İLE GİDECEĞİZ

12-17 mayıs tarihlerinde yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına 12 sporcu ve üç antrenör ile gideceklerini kaydeden Güzel “ Sporcularımızın bu şampiyonada da şampiyon olacaklarına inanıyoruz. Kübra önümüzdeki günlerde Milli sporcumuz oluyor. Kübra’yı önümüzdeki günlerde Dünya şampiyonasına Çerkezköy Belediyesi Sporcusu olarak katılmasını istiyoruz. Şampiyonada hem belediyemizin hem ilçemizin sesini dünyaya bu spor dalında da duyurması gerektiği düşüncesindeyim” diye konuştu.

“BİRİNCİLİK ELDE EDECEKLERDİR”

Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübü Antrenörü Vural Ayaz’da ,” Konya’da yapılan şampiyonada  iki sporcumuz Samet Ayaz ve Berkan Aslan 3. oldu. Bu sporcularımız  kilolarında son anda şansızlıkları nedeniyle birincilikleri kacırdılar. Ama yinede 20 bin sporcu arasında üçüncü olarak derece yapmaları bizleri mutlu etti.Bende bu sporcularımızın Marmaris’te yapılacak olan şampiyonada birincilik elde edeceklerine inanıyorum.”dedi.

“GENÇLERE ÖNEM VERİYORUZ”

Programda konuşma gerçekleştiren Başkan Akay “Derece elde eden sporcularımızın hepsini kutluyorum. Kübra Kepenek’in çok daha iyi yerlere geleceğini ve dünya şampiyonasında da birincilik alacağına güveniyor ve sonuna kadar destek vereceğimi belirtiyorum. Ayrıca Samet Ayaz ve Berkan Aslan’ın da ayni şekilde bundan böyle onlarda daha iyi yerlere geleceğini umuyorum. Çerkezköy Belediyesi olarak ilçemizde sporun her dalının gelişmesi ve tüm gençlerimizin spor yapması için çalışıyoruz. İstasyon mahallesindeki Kapalı spor salonumuzun da yeniden düzenlenmesi ve spor yapmaya hazır hale gelmesi için ihaleye çıkaracağız. 150 binlik bir Çerkezköy’de faaliyet alanlarımız kısıtlı.bu nedenlere gençlerimizin spor yapmaları için onlara alan açmak için çalışıyoruz.Marmaris’teki şampiyonaya katılacak olan tüm sporcularımıza başarılar diliyor,derecelerle döneceklerine inanıyorum” açıklamasında bulundu.

ALTINLA ÖDÜLLENDİRDİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay konuşmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın Konya’da  gerçekleştirdiği okullar arası Türkiye Yıldızlar Taekvando Şampiyonasında Yıldız Kızlarda 33 kiloda birinci gelerek Türkiye Şampiyonu olan Kübra Kepenek’e ve yine ayni şampiyonada yıldız Erkekler 37 kiloda üçüncü olan Samet Ayaz ve Berkan Aslan’ı birer küçük altınla ödüllendirdi. Ödül töreninde Nurullah Narin Ortaokulu Müdürü Veysel Doğruyol’da hazır bulundu.Marmaris’te 12-17 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına Çerkezköy Güzel Spor Kulübünden Kübra Kepenek,Ömer Faruk Erbek,Senanur Kepenek,Meryem Akgün ve Orçun Özşen, Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübünden de,Samet Ayaz,Berken Aslan,Yaşar Can Özer,Alperen Şentürk,Umut Aslan ve Emir Uyumaz ile birlikte antrenörler Bilal Güzel,Vural Ayaz ve Oğuz Güzel katılacak.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10