Önce ceza, ardından beraat ve ödül

Çerkezköy'de yaşayan bir vatandaşın, bir kamu kurumu tarafından zarara uğratıldığını haber yapan gazetemiz, önce o kurumun yetkilisi tarafından dava edilip tazminata mahkum bırakılmış, ardın

Çerkezköy 10.05.2015 18:48:00 0
Önce ceza, ardından beraat ve ödül

Haber 2010 yılı Nisan ayında yaptığı “Çiftliği kendisinden habersiz satıldı” haberinden dolayı yerel mahkeme tarafından tazminat cezasına çarptırılan, fakat Yargıtay tarafından beraat eden gazetemiz, aynı haberle Türkiye genelinde en iyi haber dalında ikincilik ödülü aldı. Yerel Basın Birliği Derneği tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “Türkiye Yerel Basın Başarı ödülleri”nde gazetemiz adına ödülü gazeteci Şaban Kardeş aldı. Ödül töreninde konuşan Kardeş, basın kartının hak ettiği değeri göreceği günlerin gelmesini temenni etti.

YEREL BASIN BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Yerel Basın Birliği Derneğinin organize ettiği ve İstanbul Plato Meslek Yüksek Okulu’nun jüri üyeliğini yaptığı, bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen “Türkiye Yerel Basın Başarı ödülleri” Ödül töreninde  eserler, 7 kategoride jüri özel ve mansiyon ödülleri sahiplerini buldu.

YURTDIŞINDAN DA KATILIM OLDU

Törene Büyükçekmece Kaymakamı Mesut Demirkol, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon İstanbul İl Müdürü Necmettin Altuntaş, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, protokol üyeleri ve İstanbul, Almanya, Avusturya, Trabzon, Batman, Mersin, Adıyaman, Ordu, Siirt, Edirne, Tekirdağ, Ankara, Eskişehir, Hatay, Giresun, Kırşehir ve Balıkesir’den çok sayıda gazeteci katıldı.

AMACIMIZ KALİTELİ BİR YEREL BASIN ORTAYA KOYMAK

Ödül töreninde konuşan Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün “Amacımız ülke çapında kaliteli basın oluşturmak” dedi. Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “Türkiye Yerel Basın Başarı ödülleri”ne layık görülen eserlerin 7 kategoride değerlendirdiğini ifade eden Karayün, “Yerel basına kalite getirilmesi amacıyla çeşitli projelere de imza atmaya devam edeceğiz. Amacımız kesinlikle yerel basını yarıştırmak değil, birlik beraberlik içerisinde kaliteli bir yerel basını ortaya koymak” dedi.

YURT DIŞI TALEPLERİNİ DE DEĞERLENDİRİYORUZ

Türkiye genelinde 23 ilde bulunan resmi şube ve temsilcileriyle birlikte yollarına devam edeceklerini söyleyen Karayün, 81 ilde şube ve temsilcilik oluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Türkiye’de olduğu gibi yurt dışı şube taleplerini de değerlendirdiklerini ifade eden Karayün, “Yarışmamızın amacı meslektaşlarımızı yarıştırmak değil, onlarla birlikte olmak, mesleğimize kalite getirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunacağımız ortamlar yaratmaktır” dedi.

ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

Amaçlarının düşünce ve basın özgürlüğünün, Türkiye’de tam olarak gerçekleşmesi, haber alma hakkının hiçbir baskı ve sınırlama olmaksızın kullanılabilmesi, gazete, dergi, radyo, televizyon gibi yazılı, işitsel, görsel ve elektronik iletişim ve internet alanlarını kapsayan gazetecilik mesleğini; mesleğin geleneklerini, ahlak ilkelerini korumak; yayın organlarının sahipleri ve çalışanlarının mesleki hak ve çıkarlarının korunması için çalışmak olduğunu ifade eden Karayün “Baskı ve haksızlıklara uğrayan üyelerin hukuksal yollardan yapacağı mücadelelerde destek olmak, Gazete sahipleri ve çalışanlarının düşünce ve şekil itibarı ile yadırganması ve engellenmesinin önüne geçmek, sağlık ve güvenliğinin sağlanması, ekonomik çıkarların korunması, eğitilme, temsil edilme, bilgilendirme, sağlıklı bir çevreye sahip olma hakkı olarak belirlenmiş bulunan, basın- yayın organları, sahip ve çalışanlarının haklarını toplumda ve ilgili kanunlarda aranması, tanınması, bu hakların kullanılmasının sağlanması amacıyla çalışmalarımı sürdürüyoruz” dedi.

YEREL BASIN GÜÇLENDİRİLMEDEN ÖZGÜRLÜKTEN BAHSEDİLEMEZ

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de yerel basının önemine dikkat çekti. Demokrasinin temel taşları olan yerel yönetimler ne kadar önemliyse yerel basının da o kadar önemli olduğunu söyleyen Akgün “Demokrasinin temel taşları yerel yönetimler ve yerel basın ve katmanlarıdır” dedi. Yerel basın güçlendirilirse çok daha iyi işlere imza atılabileceğini dile getiren Akgün “Çok zor şartlar altında çalışan yerel basın desteklenmediği sürece ne demokrasiden ne de özgürlüklerden bahsedemeyiz” dedi. İktidarın herkese eşit davranması gerektiğini ifade eden Akgün, “İktidar iktidarlığını herkese eşit davranacak,basın basınlığını belediye başkanı belediye başkanlığını yapacak. Yerel basının bu etkinliğini ülkemiz adına büyük bir adım olarak görüyorum ve bu etkinliğin diğer illerde de yapılarak kaynaşmanın daha iyi sağlanacağını düşünüyorum” dedi.

GAZETEMİZ ÖDÜL ALDI

Yapılan konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Çerkezköy Haber Gazetesi 2010 yılında yaptığı haber ile en iyi haber dalında ikincilik ödülü aldı. Gazetemiz adına ödülü gazetemiz sahibi Gazeteci Şaban Kardeş Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon İstanbul İl Müdürü Necmettin Altuntaş’ın elinden aldı. Bölgemizde yayın yapan Marmara Haber Gazetesi de Seyit Süren’in hazırladığı “Trakya’nın il ve ilçelerini tanıyalım” başlıklı yazı dizisi ile yazı dizisi kategorisinde mansiyon ödülü aldı.

İŞTE ÖDÜLLER

En iyi haber dalında Güzel Vatan Gazetesi’nden Ferhat Yıldırım birinci, Çerkezköy Haber Gazetesi’nden Şaban Kardeş ikinci, Güneşli Haber Gazetesi’nden Mithat Sayar üçüncü ve Yörünge Gazetesi’nden Alpaslan Ermiş de dördüncü oldu. En iyi haber dalında Siirt Milli Mücadele Gazetesi’nden Cumhur Kılıçcıoğlu, Eskişehir Postası’ndan Saadet Yörükçü Kefal, Yeni Umut Gazetesi’nden Ahmet Tekin ve Edirne Önder Gazetesi’nden Feyzullah Aktan jüri özel ödülüne layık görülürken, aynı kategoride Gazete Avcılar’dan Hanifi Çelik, Medya34 Gazetesi’nden Sabahattin Öztürk ve İstanbul Gündemi’nden Musa Has da mansiyon ödüle layık görüldü.

EN İYİ MİZANPAJ ÖDÜLÜ

En iyi mizanpaj dalında Tuzla Olay Gazetesi’nden Murat Çaltepe birinci, Trabzon Karadenizden Güne Bakış Gazetesi’nden Ömer Salkı ikinci, Luys Gazetesi’nden Aram Kuran üçüncü ve Hatay Haberci Gazetesi’nden Mehmet Hüseyin Zorkun dördüncü olurken, Yaşam Dergisi’nden Leyla Peker, Nabız Gazetesi’nden Vedat Denizer, İstanbul Gündem Gazetesi’nden Mehmet Gülnahar’a jüri özel ödülü; Beylikdüzü Gazetesi’nden Filiz Keleş ve Zeyna Gazetesi’nden Filiz Özsoy’a da mansiyon ödül verildi.

EN İYİ KÖŞE YAZISI ÖDÜLÜ

En İyi Köşe Yazısı kategorisinde Aydınses Gazetesi’nden Murat Aydın birinci, 34 Gündem Gazetesi’nden Bekir Hallaç ikinci, Yerel Haber Gazetesi’nden İbrahim Hakkı Damat üçüncü ve Yön Gazetesi’nden Osman Şahin dördüncü olurken, Esnaf Gazetesi’nden Eşref Küçükateş, Haber Ekspress Gazetesi’nden Barış Çelik ve Üsküdar Haber Gazetesi’nden Turhan Bal jüri özel ödülüne, Ankara Başkent Time Gazetesi’nden Filiz Yıldız, Batman Sonsöz Gazetesi’nden Hatice Türkan ve Almanya Hamburg Gazetesi’nden Zafer Özpolat da mansiyon ödülüne layık görüldü.

EN İYİ RÖPORTAJ ÖDÜLÜ

En iyi röportaj dalında Eko Vitrin’den Şeref Özata, birinci, Startlife Dergisi’nden Duygu Canko ikinci ve Eskişehir Follow Dergisi’nden Zehra Çam üçüncü olurken, Start Life Dergisi’nden Karayün Biraderler, Aktüel Dergisi’nden Osman İslam, İş Gündem Dergisi’nden İsmail Hallaç ve Güven Gazetesi Mersin’den Türkan Şallı jüri özel ödülüne, Yıldız Haber Şile’den Yasemin Yıldız, Yörem Gazetesi’nden Murat – Aytül Özyıldırım ve Marmara Haber Gazetesi’nden Seyit Süren de mansiyon ödülüne layık görüldü.

EN İYİ KARİKATÜR ÖDÜLÜ

En İyi Karikatür Ödülüne Hürbakış Gazetesi’nden Vehbi Altunçul layık görülürken, en iyi haber portalı ödülüne de www.yerelhaberim.net, www.bandirmamanset.com, www.kesanpostasi.com, www.ogunhaber.com layık görüldü. www.haberpars.com, www.anamurhaber.com, www.haberkita.com ve www.bizdehaber.com’a jüri özel ödülü verilirken, www.beyhaber.com, www.beynet.com ve www.beylikduzu.com.tr da mansiyon ödüle layık görüldü.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA - Şaban KARDEŞ 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10