Yıldızkent Ortaokulu'nda bilim fuarı açıldı

TÜBİTAK ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan 'Eğitimde İşbirliği Protokolü' kapsamında 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu bahçesinde açıldı.

Kapaklı 11.05.2015 17:26:00 0
Yıldızkent Ortaokulu

AÇILIŞA YOĞUN İLGİ

Saat 10.30’da Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu’nda düzenlenen açılışa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, şube müdürleri, okul müdürleri ile öğretmenler ve veliler katıldı. Açılış öncesi konuşan Fen ve Teknoloji öğretmeni Demet Avcılar “TÜBİTAK 4006 bilim fuarlarını destekleme projeyi kapsamında 5 bin TL hibe veriyor. Biz de bu hibeyi kullanarak bilim fuarı yaptık. 70 proje, 20’ye yakın gösteri deneyi, 26 öğretmen ve 150 öğrencimiz ile birlikte fuarımızı açtık. Fuarımız 11-12-13 Mayıs tarihlerinde açık kalacak” dedi.

BİLİMSEL ADIMLARIMIZI ATTIK

Avcılar “Bugün bilimle dolu bir gün olacak. Bizler Yıldızkent Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri olarak geleceğe bilgi dolu emin adımlarla yürümek için yıl boyunca merak ettiğimiz konularda araştırmalar ve deneyler yaparak kendi bilimsel adımlarımızı attık. Şimdi bu heyecanımızı, hazırlamış olduğumuz bilim fuarımızda sizlerle paylaşacağız” dedi.

ESERLERİ İNCELEDİLER

Protokol üyelerinin fuarın açılışını gerçekleştirmesinin ardından davetliler bilim, resim, teknoloji tasarım projelerinin bulunduğu yüzlerce eseri inceledi. Öğrencilerin hazırlamış olduğu projeleri tek tek inceleyen Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz “Atatürk’ün 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir' sözünü hiçbir zaman unutmamalıyız. Öğrencilerimiz gerçekten çok başarılı bilim, resim ve teknoloji tasarım sergileri yapmışlar. Buradan öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyoruz” dedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10