Artık onlar da asker

Çerkezköy, Kapaklı ve Saray bölgesinden 17 engelli, dün bir günlük temsili askerlik yaptı. Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törenle yemin eden engelli askerlerin mutluluğun

Çerkezköy 11.05.2015 17:47:00 0
Artık onlar da asker

TEMSİLİ ASKERLİK YAPTILAR

Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’da fiziksel engelleri nedeniyle askerlik görevini yerine getiremeyen 17 engelli, 1 günlük temsili askerlik yaptı. Önceki akşam Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Yaşam Evi’nde düzenlenen asker gecesinin ardından 17 kişi dün sabah saatlerinde temsili askerlik için Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı’na teslim oldu. 17 Mehmetçik için 3’üncü Zırhlı Tugay Komutan Vekili Tankçı Albay Mustafa Çay başta olmak üzere tüm komuta kademesi seferber oldu. Askerlikle ilgili temel eğitimleri alan 17 Mehmetçik için saat 14.00’da da yemin töreni düzenlendi.

YEMİN ETTİLER

Yemin töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Bando takımı eşliğinde sancağın yerini almasının ardından sancağın ve tugayın tanımı yapıldı. Engelli 17 askerin kendilerine eğitimi veren komutanlarının eşliğinde yemin ettiği törende duygulu anlar yaşanırken, engellilerin aileleri de yakınlarının fotoğraflarını çekerek o anları ölümsüzleştirdi.

VATAN BORCUNU ÖDEMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK

Törende engelli Mehmetçikleri temsilen konuşan Ali İhsan Çöpoğlu, bu vatanın birer evladı olarak vatan borcunu ödemek için yola çıktıklarını belirtti. Bu vatan borcunu şehitleri gibi ödemeyi arzu ettiklerini ifade eden Çöpoğlu “Ancak bu mümkün olmadığından temsili askerlikle borcumuzu ödeyebiliyoruz. Şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Onlar gönüllerimizde yaşadıkça hiç ölmeyecekler” dedi.

BİZ DE ASKERİZ DİYEBİLDİK

“Her birimiz yurdumuzun ayrı köşelerinden toprağını taşırken biliyoruz ki her karış toprak bizimdir. Mehmetçiklerimizin yürekleri de hep bizim olacak” diyen Çöpoğlu, bu gök kubbe altında bu topraklar üstünde nefes aldıkları sürece bir bakışlarının bile bayrağımızın dalgalanmasına yeteceğini ifade etti. İsteyince çok güzel birlik oluşturduklarını ifade eden Çöpoğlu “Görmek isteyince göz olduk ve duymak istediğimizde kulağımızı İstiklal Marşına verdik, dile söz olup biz de askeriz diyebildik” dedi.

GURURLA İZLEDİK

3. Zırhlı Tugay Komutan Vekili Tankçı Albay Mustafa Çay da, Çerkezköy, Saray ve Kapaklı’dan toplam 17 engelli vatandaşın dilekçe ile kendilerine başvurarak bir gün için dahi olsa kutsal askerlik görevlerini yapmak istediklerini belirtti. Mehmetçiklerin and içmelerini gururla izlediklerini ifade eden Çay, “1111 Sayılı Askerlik Kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşların, kutsal askerlik hizmetini bir gün süreyle icra etmesine imkan sağlamak için her yıl geleneksel olarak temsili askerlik uygulaması yapılıyor” dedi.

MEHMETÇİKLERİN SİLAH ARKADAŞI OLDUNUZ

Mehmetçiklere de seslenen 3. Zırhlı Tugay Komutan Vekili Tankçı Albay Mustafa Çay “Sizler bugün kahramanlığını dünyaya kabul ettirmiş, tarihi şan ve şerefle dolu Türk silahlı kuvvetlerinin bir günlük misafiri oldunuz. Milletinden aldığı bu güçle önüne çıkacak her türlü engeli aşacak imkan ve kabiliyete sahip, dünyanın sayılı ordularından birisi olan Türk silahlı kuvvetlerini yakından tanıdınız. Milletin bağrından çıkan ve onun ayrılmaz parçası olan Mehmetçiklerle silah arkadaşı oldunuz. Asıl önemlisi sevdiklerinizin huzurunda, arkadaşlarınızın şahitliğinde, kutsal sancağımızın gölgesinde, arkadaşlarınızla omuz omuza, silahlarınıza el basarak yemin ettiniz” dedi. Çay, engellilerin, bu yeminle en sıkıntılı zamanlarda mucizeler yaratan Türk milletinin gururu, göz bebeği, kahraman Mehmetçikler olduğunu ifade etti.

TERHİS BELGELERİ VERİLDİ

Engelli askerlere, görev yaptıkları Tugay Komutanlığı tarafından, terhis belgelerinin verilmesinin ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3. Zırhlı Tugay Komutan Vekili Tankçı Albay Mustafa Çay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya da günün anısına engelli Mehmetçiklere çeşitli hediyeler verdi. Yemin töreni tören geçişi ile sona erdi.

KATILIM YOĞUN OLDU

17 engelli vatandaş için düzenlenen yemin törenine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3. Zırhlı Tugay Komutan Vekili Tankçı Albay Mustafa Çay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10