Kapaklı Kaymakamlık turnuvası başladı

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Kurumlar arası Futbol turnuvası önceki akşam başladı. Futbol turnuva

12.05.2015 18:34:00 0
Kapaklı Kaymakamlık turnuvası başladı

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kapaklı Kaymakamlık futbol turnuvasında ilk gün üç karşılaşma oynandı.

8 TAKIM MÜCADELE EDİYOR

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Kamu Kurumlar arası düzenlenen Futbol turnuvası Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın yaptığı temsili santra vuruşu ile başladı. 8 takımın mücadele edeceği turnuva öncesinde düzenlenen seremonide saygı duruşu akabinde okunan İstiklal Marşının ardından Belediye Başkanı İrfan Mandalı konuşma gerçekleştirdi. Turnuvada mücadele eden takımlara başarılar dileyen Başkan Mandalı “ Kapaklı’nın ilçe oluşumuyla alakalı olarak 14 aylık bir ilçeyiz ve bu görselliği tahsis eden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze şükranlarımı sunuyorum. Centilmenlik yolunda bir spor seyredeceğimizi düşünüyorum. Futbolcularımıza başarılar bizlere de iyi seyirler diliyorum” dedi.

“GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ”

Geleneksel hale getirecekleri turnuvayı gelecek yıldan itibaren Kaymakamlığın düzenleyeceğini kaydeden Kaymakam Gürbüz”  Artık İlçe olduysak bunun gereği olarak ilçe turnuvaları düzenlememiz gerekir. Bundan önce Çerkezköy Kaymakamlığı bünyesinde turnuvalar düzenleniyordu ama bundan sonra Kapaklı kaymakamlığı bünyesinde Allahın izniyle bu tür turnuvaları göreceğiz. Bunu düzenlememizin amacı kurumlar arası diyalog ve işbirliğini canlı tutmak istedik. Sporun başta centilmenlik olduğunu hepimiz biliyoruz” diye konuştu. 

“HAYIRLI OLSUN”

Gürbüz, “19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı öncesinde bu turnuvayı tertip etmiş bulunuyoruz. Turnuvada dereceye giren takımlara ise 19 Mayıs’ta ödüllerini vereceğiz. Çok keyifli bir turnuva seyredeceğimizi düşünüyorum. Her şeyden önce herkesin kendi sağlığına dikkat etmesini istiyorum. Güzel maçlar seyredeceğimize inanıyorum ve seyircilerin de inşallah daha fazla olacağını düşünüyorum. Düzenlenen turnuvanın İlçemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

EMNİYET İLK MAÇTA KAYIP

Konuşmaların ardından Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Kapaklı Toplum Sağlığı Merkezi takımlarının müsabakasına geçildi. Futbol turnuvası Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın yaptığı temsili santra vuruşu ile start aldı. Kapaklı Toplum Sağlığı Merkezi Futbol takımı üstün bir oyun oynadığı karşılaşmada  İlçe Emniyet Müdürlüğü Futbol Takımını 2-1 mağlup ederek turnuvaya da üç puan ile başlamış oldu.

RAKİBİNİ FARKLI YENDİ

Günün ikinci karşılaşmasında ise turnuvanın favori ekiplerinden Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Futbol Takımı ile İlçe Müftülüğü karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında çok rahat bir futbol ortaya koyan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Futbol Takımı arka arkaya goller bularak rahatladı. Üstünlüğünü karşılaşmanın ikinci devresinde de sürdüren Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Futbol Takımı dört gol daha bularak karşılaşmadan da 7-0 galip ayrılmasını bildi.

BASIN MENSUPLARI ÖNE GEÇTİ

Günün son karşılaşmasında ise Kapaklı Kaymakamlığı Futbol Takımı ile Basın mensupları karşı karşıya geldi. Maça çok etkili başlayan Basın mensupları ilk dakikalardan itibaren rakip kalede etkili hücumlar geliştirdi. İlerleyen bölümlere doğru Basın mensupları Onur ile mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Sağ kanattan gelişen atakta defansın arkasına iyi sarkan Onur müsait pozisyonda topu üstten auta gönderdi. Rakip kaleyi abluka altına Basın mensupları atağında Kadir’in kafa vuruşu üst direkten döndü. İlk devrenin sonlarına doğru orta alandan hızlı çıkan Basın mensuplarında topla ilerleyen Onur ceza sahası içinde rakip tarafından düşürüldü. Karşılaşmanın hakemi de tereddütsüz penaltı vuruşunu gösterdi. Topun başına geçen Ahmet şık bir vuruş ile topu ağlara göndererek skoru 1-0 yaptı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre Basın mensuplarının üstünlüğü ile tamamlandı.

BASIN MENSUPLARI TEKRAR ÖNE GEÇTİ

Karşılaşmanın ilk devresini önde tamamlayan Basın Mensupları ikinci devrede de rakip kalede ataklar geliştirdi. Kapaklı Kaymakamlığı ilerleyen bölümlerde kazandığı frikikten bulduğu golle skora dengeyi getirdi. Golün ardından hemen toparlanan Basın mensupları Kadir ile tekrar öne geçti. Orta alandan hızlı çıkan Basın mensuplarında defansın arkasına Kadir iyi sarktı. Kaymakamlık takımın ofsayt diye durduğu pozisyonda şık bir vuruş gerçekleştiren Kadir takımını tekrar öne geçirdi.

SAĞLIK EKİBİ BULUNMAMASI TEPKİ ÇEKTİ

Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde yorulan Basın mensupları karşısında yaptığı oyuncu değişiklikleri ile üstünlüğü eline alan Kapaklı Kaymakamlığı maçın sonlarında penaltı kazandı. Basın mensupları hakemin yanlış penaltı pozisyonuna uzun süre itiraz ederken, Kapaklı Kaymakamlığı kazandığı penaltı vuruşunu gole çevirdi. Gelen golle oyun disiplininden kopan Basın mensupları kalan dakikalarda etkili olamadı. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Kapaklı Kaymakamlığı en direkt serbest vuruş kazandı. Serbest vuruştan golü bulan Kapaklı Kaymakamlığı karşılaşmada ilk kez öne geçti. Karşılaşmada öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamayan Basın mensupları son dakikalarda beraberlik için yüklendi. Uzatmaların son dakikasında Ahmet’in kullandığı serbest vuruşta Adem’in kafa vuruşu direği sıyırarak auta çıktı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşma da Kapaklı Kaymakamlığının 3-2’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Öte yandan turnuvada bir çok oyuncu sakatlanıp oyundan çıkarken, saha kenarında sağlık ekiplerinin olmaması da tepki çekti.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10