Çanakkale Savaşı Gezici Müzesi Saray'da

Çanakkale Şehitleri Tanıtım ve Araştırma Derneği, Çanakkale Şubesi adına Türkiye'yi gezen Çanakkale Savaşı Gezici Müzesi otobüsü Saray'a geldi.

Saray 13.05.2015 17:34:00 0
Çanakkale Savaşı Gezici Müzesi Saray

SAVAŞ MALZEMELERİ SERGİLENDİ

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla hazırlanan, savaştan kalma harp malzemeleri, kişisel ve askeri objelerle resim ve malzemelerin sergilendiği ''Şehitler diyarından Anadolu'ya'' adlı gezici müze, Kent Meydanı’nda Saray halkına kapılarını açtı. Müzede, Çanakkale Destanını anlatan fotoğraflar, mektuplar, savaşta kullanılan malzemeler sergileniyor. Çanakkale savaşlarına dair birçok kalıntı ve eserin yer aldığı müzeye vatandaşlar ilgi gösterdi.

CUMA GÜNÜNE KADAR AÇIK KALACAK

Çanakkale’de yaşananları anlatmak için Türkiye’yi karış karış gezdiklerini belirten araç müze yetkilisi Adil Arslan “Çanakkale şehitlerimizin milli, manevi değerlerini ve Çanakkale’de yaşananları anlatmak ve Çanakkale’yi ziyaret edemeyen vatandaşlarımız için tarihimizi daha yakından tanıtabilmek amacıyla Türkiye’yi karış karış geziyoruz. Müzemizde Çanakkale destanını anlatan fotoğraflar, mektuplar, hatıralar, mermiler, savaşta kullanılan alet ve envanterler bulunmaktadır. Çanakkale’yle özdeşmiş hediyelik eşyalarında Çanakkale Savaşı Gezici Müzesi aracımızda bulabilirler” dedi. Çanakkale Savaşı Gezici Müze otobüsü, 15 Mayıs Cuma gününe kadar Saray’da vatandaşların ziyaretine açık olacak.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10