ILMM-BSE Projesi'nin 7. Toplantısı yapıldı

Karadeniz Deltalarında Bütünleşik Arazi Kullanım Yönetiminin Modellenmesi Projesi Basın Konferansı ve Kamuoyu Bilgilendirme Toplantısı'nın 7.'si önceki gün Namık Kemal Üniversitesi'nde yapıldÄ

Tekirdağ 16.05.2015 14:19:00 0
ILMM-BSE Projesi

ZİRAAT FAKÜLTESİ’NDE YAPILDI

NKÜ Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya akademisyenler, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ile yerel ve ulusal basınımızın temsilcileri katılmıştır. Toplantıda, Ortak Araştırma Koordinatörü ve NKÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Konukçu, “Projenin Amacı, Kapsamı, Faaliyetleri ve Proje Sonuçları ile Projenin Egene Havzası için Anlamı” konusunda bir sunu yaparken; Veri Yönetim Koordinatörü ve NKÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Albut, “Projede Enteraktif Veri Paylaşımı ve Web sayfası” konulu bir sunu yaptı.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Prof. Dr. Konukçu, araştırma sonuçları ile ilgili olarak, Ergene Havzasında 1990 yılından günümüze arazi kullanım değişikliği ve sonuçları, Ergene Havzası için olası iklim değişikliğinin su kaynaklarına ve bölgenin iki önemli bitkisi olan buğday ve ayçiçeği verimine olan etkileri, Ergene havzasındaki çevre problemleri, çözüm önerileri ve Ergene Eylem Planından bahsetti. Ergene havzasında, özellikle sanayinin yoğun olduğu bölgelerde arazi kullanım değişikliğinin su kaynakları üzerine etkisi ile taşkın risk alanlarının belirlenmesi çalışmaları devam ettiğini belirtirken, Prof. Albut ise anteraktif veri paylaşımını ve Web sayfasını tanıttı.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10