Okumayı öğrendiler, bayram yaptılar

Özel Gülerçin Koleji'nin birinci sınıf öğrencileri, okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu düzenlenen Okuma Bayramı ile taçlandırırken, sahneledikleri gösterilerle de beğeni topladılar.

Çerkezköy 18.05.2015 00:37:00 0
Okumayı öğrendiler, bayram yaptılar

OKUMA BAYRAMI

Çerkezköy Özel Gülerçin Koleji birinci sınıf öğrencileri, düzenlenen okuma bayramında velilerinin karşısına çıktı. Önceki gün saat 10.00’da okulun gösteri salonunda düzenlenen okuma bayramı etkinliğine Özel Gülerçin Koleji Lisesi Süleyman Sezgin, Özel Gülerçin Koleji İlkokulu Müdürü Tuğba Zenginal, öğretmenler, veliler ve minik öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan okuma bayramı etkinliğinde konuşan Özel Gülerçin Koleji İlkokulu Müdürü Tuğba Zenginal, minik öğrencilerin okuma yazmayı öğrenmesi dolayısıyla velilerin duyduğu heyecanı kendisinin de yaşadığını kaydetti.

EKTİĞİMİZ ÜRÜNLERİ TOPLAMA ZAMANI

Bu çocukların gelecekte çok güzel makam ve mevkilerde yer alacağını dile getiren Zenginal “Bizlerin buna inancımız da tam. Bir eğitim yılının sonuna geldiğimiz bu günlerde sene başından beri ektiğimiz ürünleri toplama zamanı geldi. Sene başında birlikte yola çıktığımız değerli velilerimize, çocuklarımızı yetiştirip anne ve baba gibi başlarında olan öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

“BAŞARILARINI TATACAKSINIZ”

Özel Gülerçin Koleji Lisesi Süleyman Sezgin de velilerin heyecanına ve sevincine ortak olduklarını belirterek “Yıllarca bu mesleği yapan birisi olarak, göreve ilk başladığımız zaman yaşadığım heyecanı şimdi de yaşıyorum. Bundan sonra çocuklarımızın nice mürüvvetlerini görecek, başarılarını da tadacaksınız” diye konuştu.

“BİZLER DE ONLAR KADAR HEYECANLANDIK”

Birinci sınıf öğretmenleri Burçin Çetinkaya ve İlker Teber de günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Çetinkaya ve Teber “Sekiz ay önce çocuklarınızı merakla heyecanla çarpan kalbinizle getirip bizlere emanet ettiniz. En az onlar kadar bizlerde heyecanlandık. Artık güvenli, bildik ev ortamında değil, yabancı bir binada, kalabalık bir topluluk ile bir aradaydılar. Topluluk olmanın, birlikte yaşamanın, ben algısından biz algısına geçişin emekleme dönemini yaşadık hep beraber. Onlarla uyuyup, onlarla uyandık. Boşluğa, masaya, deftere, minik parmaklarının çizdiği her sesle, her heceyle kelimeyle sevincimiz şımardı. Her cümleyi büyümeye kurdular. Her cümlelerinde adeta büyüdük, büyülendik. Onlar da içinde ‘ben’ geçen cümleler yaptılar. İçinde öğretmen geçen, okul geçen şarkıları, şiirleri çok sevdiler. Harflerin eğri büğrü şekillerin dilini çözünce, dünyayı da anlayabileceğimizi sezdik. Masallar, şiirler ve şarkılar kendi sesimiz ile süslendi” dedi.

“YÜREKLE ANLIYORUZ”

Çetinkaya ve Teber “En önemlisi artık insanı tanıyoruz. Sevgiye, dostluğa ve emeğe değer verip yürekle anlıyoruz. Sevgili veliler, yeri geldiğinde anne ve baba olmanın, yeri geldiğinden de abi, abla arkadaş olmanın en zor ama en keyifli dönemlerden birini yaşadınız. Varlığınız ve destekleriniz için hepinize teşekkür ediyoruz” dedi.

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADILAR

Konuşmanın ardından minik öğrencilerden oluşan koro birbirinden güzel parçaları konuklar için seslendirirken, Almanya ve İngilizce şarkılar da söyleyen minik öğrenciler gösterdikleri performansla izleyenlerden de büyük alkış aldı. İngilizce Nasrettin Hoca Gösteri ile tam not alan öğrenciler, step ile aerobik gösterisi ile ne kadar hünerli olduklarını sergiledi. Günün anlam ve önemini anlatan şiirler ile devam eden programda, Tekirdağ yöresine ait halk oyunlarını oynayan öğrenciler ‘anadilsiz kalırsım’ adlı gösterisi ile büyük beğeni topladı. Programda okuma belgesi ve rozetlerin takdiminin ardından sona erdi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10