Akay: Önceliğimiz baraj projesinin hızlandırılmasıdır

İlçe merkezinde yaşanan sel felaketlerini önlemek adına çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, baraj projesinin en kısa sürede hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Çerkezköy 18.05.2015 15:44:00 0
Akay: Önceliğimiz baraj projesinin hızlandırılmasıdır

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay” Büyükşehir yasası kapsamında dere yataklarının sorumluluğu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne geçmiştir. Çerkezköy Belediyesi olarak dere taşkınları konusunda hazırladığımız geçici çözüm önerileri ile ilgili bir dosyayı Büyükşehir Belediyesi’ne ilettik. Büyükşehir Belediyesi ise TESKİ’yi görevlendirmiştir” diye konuştu.

“HASSASİYETİNİN ÖNE ÇIKMASINDAN YANAYIM”

Akay”  TESKİ yetkilileri, ihalenin sonuçlandığını ve gerekli çalışmaların en kısa sürede yapılacağını ifade etti. Bunlar kısa vadeli çalışmalar olup, bu çalışmalar çerçevesinde sel taşkınlarının önüne bir nebze olsa da geçilecektir. Ancak bunlar kesin çözüm değildir” dedi. Önceliklerinin DSİ tarafından yapılması hedeflenen baraj projesi olduğunu kaydeden Akay  “ Tek temennimiz DSİ’nin yapmayı planladığı baraj projesi ile ilgili çalışmalarını hızlandırması ve en kısa zamanda da hayata sürmesidir. İlçe merkezimiz her yağış olduğunda böyle sıkıntıları yaşamaktadır. Belediye olarak bu konunun takipçisi olacağız ve sürekli de gündeme getirmeye çalışacağız. Pınarça Deresi projesi kaynak yetersizliği gibi çeşitli bahaneler nedeniyle ötelenmektedir. Sıkıntı yaşamamak adına DSİ’nin konu hakkındaki hassasiyetinin öne çıkmasından yanayım” diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10