Kapaklı'da 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kapaklı'da da coşkuyla kutlandı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu

Kapaklı 19.05.2015 19:11:00 0
Kapaklı

KAPAKLI’DA DA KUTLANDI

Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri İlhan Çetinkaya, Akın Yılmaz, Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Fahrettin Gür, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, gaziler, muhtarlar, okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve öğrencilerin katıldığı program çelenk sunumu ile başladı.

MÜCADELENİN İLK ADIMI ATILDI

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve İlçe Mili Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından kutlamalar Kapaklı Futbol Sahası’nda devam etti. İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’e çiçek ve Türk Bayrağı takdiminin ardından konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant 19 Mayıs 1919 tarihinin, kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olduğunu belirtti.

TÜRK MİLLETİNİN ONURLU MÜCADELESİNİN ADIDIR

Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş meşalesini yakmak için Samsun’a ayak basışının 96’ncı yıl dönümü olduğunu ifade eden Nalbant “19 Mayıs, Türk milletinin onurlu mücadelesinin adıdır. Geçmişine sahip çıkan toplumlar, ilelebet yaşama hakkına sahiptir” dedi. 19 Mayıs’ı Mustafa Kemal Atatürk’ün geçlere armağan ettiğini ifade eden Nalbant, gençlere de “Sizler, geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi çok daha ileriye taşıyacaksınız. Gençlerimizin, çok çalışıp, ileride kendilerine verilecek vazifeleri en iyi şekilde yerine getireceklerinden şüphem yok” sözleri ile seslendi.

ATA’NIN GENÇLİĞE CEVABI

Program Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden İrem Kurnaz, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okumasının ardından Kapaklı Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ekrem Birdal’un öğrencilerle birlikte Gençliğin Ata’ya Cevabını okuması ile devam etti. Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibinin gösterileri de ilgiyle izlendi. Halk oyunları gösterisinin ardından 19 Mayıs konulu şiir yarışmasında 1’inci olan Onur Baldız’ın “72 Millet” adlı şiirini okurken, kompozisyon yarışması 1’incisi Asrın Sinan Aksüt de “Uyan Samsun Uyan” başlıklı kompozisyonunu okudu.

KOŞU YARIŞMASI YAPILDI

Kutlamalar kapsamında 100 metre kısa mesafe kız-erkek ve 400 metre orta mesafe kız-erkek koşu yarışmaları da yapıldı. Kapaklı ÇPL öğrencilerince hazırlanan jimnastik gösterisi de ilgi gördü. Gösterinin sonunda kule yaparak ay yıldızlı bayrak açan öğrenciler beğeniyle izlendi. Kapaklı ÇPL öğrencilerinin halk oyunları gösterisinin ardından Kapaklı Kaymakamlığı Kupası adı altında düzenlenen spor müsabakaları ve “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” konulu yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Yarışmalarda ve müsabakalarda 3’üncü olanlar ödüllerini Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın elinden alırken, ikincilere de ödüllerini İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu verdi. 1’incilere ise ödüllerini İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz verdi.

BAYRAK FİNAL TABLOSU İLE SONA ERDİ

Program Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Bayrak Final Tablosu” ile sona erdi. Final gösterisi katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Buradaki programa İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı İsa Aktaş, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Ayşe Doğan, CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu, Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Fahrettin Gür, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan belediye meclis üyeleri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL – Burak ALMACI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10