'TRAGEP Tekirdağ'ı marka yapacak'

Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, Trakya Gelişim Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu

Tekirdağ 20.05.2015 15:31:00 0

 ‘TRAGEP-Trakya Gelişim Projesi’ ile ilgili açıklama yapan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, projenin daha erken sonuçlandırılması için AK Partili milletvekili adayları ile bakanlık nezdinde girişimlerde bulunduklarını söyledi.

“MESAFE ALACAĞIZ”

Edirne Karaağaç’a yapılacak bypass kanalı için geçtiğimiz haftalarda ilk adım atılırken, Bakanlar Kurulu kanal için hızlı kamulaştırma kararı aldı. Kamulaştırmanın ardından kanalın yapımına başlanacak. Konuyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, “TRAGEP Edirne, Kırklareli, Çanakkale ve Tekirdağ’ı ilgilendiren bir proje. TRAGEP Trakya’yı geliştirecek, Tekirdağ'ı ise marka yapacak” dedi. “TRAGEP Tekirdağ’ı tarım, turizm, hayvancılık ve çevrecilikte Türkiye’nin sayılı illeri arasına sokacak” dedi.

“TRAGEP İLE 30 BİN DEKAR DAHA SULANACAK”

TRAGEP’in öneminin farkında olduklarını ifade eden AK Parti Tekirdağ 1. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Yel de “2003 yılından itibaren Tekirdağ’da 15 bin 700 dekar zirai arazi sulamaya açıldı. TRAGEP ile 30 bin dekar zirai alan sulamaya açılacak. Proje çiftçimiz için çok önemli” derken, AK Parti milletvekili adaylarından Ayşe Doğan ise TRAGEP’in ağırlıklı tarım projesi olmasının yanı sıra diğer alanları da kapsadığını belirtti.

“TAŞKINLARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK”

TRAGEP’in Trakya’da yaşam kalitesini arttıracağını ifade eden Doğan, “Bu proje ile içme suyu sorunumuz bitecek, kaliteli içme suyuna kavuşacağız. Daha güzel bir çevremiz olacak. Taşkınların önüne geçilecek” dedi. TRAGEP’in Tekirdağ’da 5 Adet Baraj, 40 Adet Gölet ve Sulama, 7 Adet İçme suyu, 6 Adet Atık Su Tesisi, 63 Adet Dere Islahı, Ergene Havza Koruma Eylem Planı, Taşkın Erken Uyarı Sistemleri, Katı Atık İşleme ve Geri Kazanım Tesisleri, Çevre Düzenlemeleri, Zirai Kaynaklı Kirliliğin Önlenmesi, Meteoroloji Gözlem İstasyonlarının Kurulması, Doğa Turizminin Geliştirilmesi, Milli Parklar Yapılması, Ormancılık Projelerini kapsadığı ifade edildi.

Çerkezköy Haber 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10