Bulgaristan'dan ödülle döndüler

Bulgaristan'ın Topolovgrad kentinde 11-17 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Komedi Tiyatrosu Festivali'ne katılan Çorlu Belediyesi Tiyatro Topluluğu, festivalden ödülle döndü.

Çorlu 20.05.2015 18:06:00 0
Bulgaristan

20 TİYATRO TOPLULUĞU GÖSTERİ YAPTI

Daha önceki yıllarda birincilik ödülünü kazanmış tiyatro topluluklarının davet edildiği festivalde Türkiye, Bulgaristan, Ukrayna, Moldova, Makedonya, Sırbistan ve Yunanistan'dan toplam 20 tiyatro topluluğu gösteri yaptı. Bu yıl 20'ncisi düzenlenen Topolovgrad Uluslararası Komedi Tiyatrosu Festivali'nde, "Karanlıkta Komedi" adlı oyunu sahneleyen Çorlu Belediyesi Tiyatro Topluluğu üçüncülük ödülüne layık görüldü. Tiyatro topluluğu oyuncusu Ebru Tospacı en iyi kadın oyuncu adayları arasında yer aldı.

ÇORLU ÜÇÜNCÜ OLDU

Çorlu Belediyesi Tiyatro Topluluğu'nun üçüncü olduğu festivalde, birincilik ödülünü Sırbistan, ikincilik ödülünü Yunanistan temsilcileri kazanırken; festival özel ödülü altın deveyi Bulgaristan Gabrova İli Tiyatro Topluluğu kazandı. Festivalde 2012 yılında "Yalancı Aranıyor" oyunu ile 1'incilik, 2013 yılında "Entrikalı Dolap Komedyası" oyunları ile 2'ncilik dereceleri bulunan Çorlu Belediyesi Tiyatro Topluluğu'nun katıldığı 3’ncü Festivalde de dereceye girmesi dolayısıyla tiyatro topluluğu üyelerini tebrik eden Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, “Tüm tiyatro severler, jüri ile misafirperverlikleri dolayısıyla Topolovgrad Belediyesi ve vatandaşlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Çerkezköy Haber 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10