Mursi'ye idam cezasını protesto ettiler

Ak Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları düzenledikleri protestoda Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam cezasını kınayarak, bu kararın geri alınmasını istedi. Pro

Çerkezköy 20.05.2015 18:30:00 0
Mursi

Eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi için verilen idam kararı AK Parti tarafından Çerkezköy’de protesto edildi.

MEYDANDA PROTESTO EDİLDİ

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesine tepki gösterildi. Merkez Osmanlı Camii önünde yapılan basın açıklamasına AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Parti Çerkezköy Gençlik Kolları Başkanı Emre Güneş, Tekirdağ Ak Parti Milletvekili Adayı Ahmet Üzgün Eğitim Bir Sen Çerkezköy Temsilcisi İsa Çetin, vatandaşlar ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

“ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Halk tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi’nin esaret altına alındığını kaydeden  AK Parti Çerkezköy Gençlik Kolları Başkanı Emre Güneş, “Demokrasinin geçmişten bu güne kadar olan serüveninde; halk iradesine vurulan bütün prangalar tek tek kırılmış ve zalimler hak ettiği cezayı almıştır ve rabbimizden tek dileğimiz yine böyle bir sonun gerçekleşmesidir. Bu bağlamda; Mısır’da halkın seçtiği Cumhurbaşkanını esaret altına alıp, daha sonra idamına karar veren cunta yönetimini ve ülkemizde bu konuyu destekler nitelikte mesnetsiz açıklamalar yapan aşağılık medya organlarını ve aşağılık siyasetçileri şiddetle kınıyoruz.” dedi.

“KENDİSİNE İADE EDİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Verilen karara Avrupa ülkelerinin sessiz kalmalarını samimiyetsiz olarak gördüklerini kaydeden Güneş, “Her fırsatta demokrasinin ve insan haklarının koruyucusu olduğunu ileri sürerek, açıklamalar yapan ve yaptırımlar uygulayan batının büyük devletleri bu insanlık suçunun karşısında sükûnetlerini koruyarak ne kadar samimiyetsiz olduklarını bir kez daha göstermişlerdir. Biz Kur’an-ı Kerim’in ayetleri ve peygamber efendimiz Muhammed Mustafa (sav)’in , ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan gibidir’’ hadisİ şerif-i ışığında Muhammed Mursi’ye yapılan bu haksızlığa bir son verilmesini ve hakkı olan yönetimin kendisine iade edilmesini istiyoruz” dedi.

“AHLAKSIZ SİYASET ÖRNEĞİDİR”

Gençlik Kolları Başkanı Emre Güneş konuşmasının sonunda ise, “Medya patronları ve onların yayın organları tarafından kullanılan, aşağılık siyasetçiler tarafından da desteklenen “Yüzde 52 ile seçilmiş cumhurbaşkanına idam’” manşetinin seçim meydanlarında cumhurbaşkanımıza karşı bir gözdağı olarak dillendirilmesi bir ahlaksız siyaset örneğidir.” diye konuştu.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10