Ölüm yolunu Meclis gündemine taşıdı

CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Emre Köprülü, Tekirdağ'da 'Ölüm yolu' olarak adlandırılan, Tekirdağ- Muratlı arasındaki kazaları Meclis gündemine taşÄ?

Muratlı 12.07.2015 15:46:00 0
Ölüm yolunu Meclis gündemine taşıdı

24. Dönemde aynı yol üzerinde sık sık kazaların meydana gelmesi üzerine konuyu sürekli TBMM gündemine taşıyan ve Ulaştırma Bakanı’na defalarca soru soran Köprülü geçtiğimiz günlerde yine ölümlü bir kaza yaşanmasının ardından konuyu tekrar gündeme getirdi.

 

MECLİS’E SORU ÖNERGESİ VERDİ

 

Sürekli olarak trafik kazaları ile gündeme gelen ve son olarak önceki gün meydana gelen kazada, 3 kişinin hayatını yitirdiği yolla ilgili olarak, Ulaştırma Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesini Meclis Başkanlığı’na sunan Köprülü, özellikle AKP iktidarının iş başında olduğu 2003-2015 yılları arasında bu yolda meydana gelen kazalarda kaç kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını sordu.

 

Köprülü, şunları sordu:

 

1- Tekirdağ- Muratlı arasındaki karayolunda 01.01.2003 – 10.07.2015 tarihleri arasında kaç trafik kazası meydana gelmiştir?

 

2- Bu kazalarda kaç vatandaşımız hayatını kaybetmiş, kaçı yaralanmıştır?

 

3- Meydana gelen kazalarda ne kadar maddi hasar söz konusudur?

 

4- Söz konusu yol ile ilgili olarak, en son hangi tarihte bakım-onarım ve yenileme çalışması yapılmıştır?

 

5- Tüm uyarı ve şikayetlere rağmen devam eden, Tekirdağ- Muratlı karayolundaki kazaların nedenleri ile ilgili olarak yukarıdaki tarihler arasında, Bakanlığınız tarafından bir inceleme yapılmış mıdır?

 

6- Adı geçen karayolunda bir daha kazaların yaşanmaması, can ve mal güvenliğinin sağlanması için tarafınızdan ne tür çalışmalar yapılacaktır?

Marmara Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10