Ordu iftarda otoparkı sordu

MHP Çerkezköy İlçe eski Başkanı Mustafa Ordu, ilçe başkanlığı döneminde mahkemeye taşıdığı ücretli otoparkla ilgili olarak düzenlediği iftar programında açıklamalarda bulundu.

Çerkezköy 12.07.2015 15:47:00 0
Ordu iftarda otoparkı sordu

Ordu, uygulamayla ilgili tepki gösterirken, bilgi edinme yasası kapsamında Belediye’ye verdiği dilekçeleri de gazetecilerle paylaştı.

 

ORDU İFTAR VERDİ

 

MHP eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu, ilçe başkanlığı döneminde parti teşkilatlarında görev alanlara yönelik Yemek Dünyası’nda hafta sonu bir iftar verdi.İftara Karaağaç’ta Belediye Başkanlığı yapan Özkan Yücel ve gazeteciler katıldı. İftarın ardından Çerkezköy Belediye Başkanlığı’na bilgi edinme yasası kapsamında verdiği dilekçeleri gazetecilere gösteren Mustafa Ordu, ücretli otopark uygulaması başta olmak üzere belediye uygulamaları ile ilgili eleştirilerde bulunurken, “Milletimiz yağmurdan kaçarken doluya tutuldu.”ifadesini kullanması dikkat çekti.

 

YAĞMURDAN KAÇARKEN DOLUYA TUTULDU

 

Vahap Akay yönetiminin bir yılı aşan süre içerisinde Çerkezköy’de beklenen hizmetleri yapamadığını savunan Mustafa Ordu, bazı uygulamalarla ilgili de sert eleştirilerde bulundu. Ordu, “2014 Mart ayında seçim oldu. Bu dönemde milletimiz yağmurdan kaçarken doluya tutulmuştur. Vahap Akay yönetimi Çerkezköy’e bugüne kadar nohut tanesi kadar faydası olmamıştır. CHP hem belediye yönetiminde hem de il ilçe teşkilatlarında kötü bir yönetim sergiliyor. Çerkezköy’de sıkışınca hemen topu Büyükşehir’e atıyor.”dedi.

 

OTOPARK’I MAHKEMEYE GÖTÜRECEK

 

Ana cadde ve yollarda başlatılan ücretli otopark uygulamasını bir önceki dönemde mahkemeye taşıyan ve bu konuda ‘İptal’ kararı verilmesini sağlayan Mustafa Ordu, yeniden mahkemeye müracaat edeceğini kaydetti. Ordu, “Otopark için işe alımlar yapmışlar. Şimdi fiskos yoluyla bu işçilere diyorlar ki Mustafa Ordu mahkemeye gidecek. Siz işsiz kalacaksınız. Ben bugüne kadar binlerce kişinin iş sahibi olmasını sağladım. Hala da iş için gelenlere elimden geldiğince yardımcı oluyorum. Benim en hassas olduğum konu. Bir insanın iş sahibi olması için ne gerekiyorsa yaparım. Ama burada önceki yönetimin aldığı kararı gelir gelmez uygulayıp otopark parası toplamaya başlayan yönetim fiskosla bir yere varamaz. Çıksınlar basının karşısına hangi kararları almışlar, açıklasınlar.”diye konuştu.

 

ÇORBA DAĞITIMININ MALİYETİ NE?

 

Belediye’nin ‘Çorba Çeşmesi’ne de değinen Mustafa Ordu, “Neden 10 tane mahallenin 9 tanesinde çorba dağıtılmıyor. Bir tane mahallede dağıtılıyor. Diğer mahallerde işçi, öğrenci yok mu? Yüreği yetiyorsa çorbanın maliyetini çıkıp basının karşısına açıklasınlar. Ayrıca direkler izmaritler için kap yaptılar. Bir ayda bu izmarit kapları nereye gitti.  Engellilerin kaldırımlarda yürümeleri için yapılan bantların yüzde 60’ı sökülmüş, ayaklara dolaşıyor. Belediye bunlara bakmıyor. Neden bunlara ilgi göstermiyorlar.”dedi.

 

KAPALI SPOR SALONU TÜPÇÜYE VERİLDİ!

 

Bilgi edinme yasası kapsamında Çerkezköy Belediyesi’ne müracaat eden Ordu, 2009-2014 yılları arasında Atatürk Caddesi, Öztrak Caddesi, Güveniş Caddesi yaya kaldırımları daraltılarak yapılan otoparklarla ilgili olarak imar planı tadilatlarının tarih ve karar numarasını, meclis kararları ve 1 Mayıs 2014-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında iskan verirken alınan otopark parası toplamını sordu, bilgi istedi. Ordu ikinci bir dilekçede ise kapalı spor salonunun yanındaki alanın tüpçüye verilmesini sordu. Ordu, dilekçesinde İstasyon Mahallesi’de atıl halde duran Kapalı Spor Salonu yanındaki hayvan barınağı ile Aygaz tüpü deposunun inşaat ruhsatı ve imar planı tadilatı meclis kararlarının aslının aynı takstikli birer örneğini istedi.

 

SARAY YOLU’NU BÜYÜKŞEHİR YAPSIN

 

Ordu konuşmasında son olarak Saray yolu ile ilgili iddiaları dile getirerek, bu yolun artık Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenilmesini istedi.2011 yılında partizanca ihaleye verildiğini öne sürdüğü Saray Yolu’nun daha önce fesh edilip başka bir müteahhide verildiğini şimdilerde bir kez daha fesh edileceğini ileri süren Ordu, “Yolun yüzde 25’i bitti ancak istihkakkının yüzde 80-90 çekilmiş haldeki yolun yine fesh edildiği söyleniyor. Çerkezköy, Saray ve Kapaklı ilçe başkanlarına ve Belediye Başkanlarına ve bölgemizin iki üç partisinin milletvekillerine sesleniyorum. Bu konuyu Meclis’te gündeme getirip artık Ankara’nın bu işi bırakması sağlanmalı. 33 Milyon TL’ye bu yol verildi. 31 Milyon TL’si alınmış. Yol hale yok. Bu saatten sonra artık burayı yetkilerine de bakarak Büyükşehir Belediyesi’nin üstlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Yoksa partizanca tutumlar yüzünden bu yol bitirilemez.”dedi.

 

Çerkezköy Haber/ Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10