Büyükşehir'in Kapaklı'da yapacağı yatırımlar görüşüldü

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerde yaptığı çalışmalar ve yapılacak olan yatırımlarla ilgili toplantılarına Kapaklı ile davam edildi.

Kapaklı 12.08.2015 17:57:00 0
Büyükşehir

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında yapılan toplantıya, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile Kapaklı Belediyesi’nin birim amirleri ve yetkililer de katıldı.

 

ALBAYRAK ÇALIŞMALARI SIRALADI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “İlçelerimizle ilgili başlattığımız toplantılarımız devam ediyor. Bundan önceki toplantılarımızda sırasıyla Malkara, Hayrabolu, Marmaraereğlisi, Muratlı ve Saray ilçelerimize yapılacak olan yatırımları görüşmüştük. Bugün burada çiçeği burnunda ilçemiz olan Kapaklı da, bugüne kadar yaptığımız çalışmaları ve 2016 yılı yatırımlarını görüşeceğiz. Burada yapacağımız toplantılarımızın devamını sizlerin ev sahipliğinde toplanarak yapacağız ve aynı zamanda teknik anlamda da ziyaret ederek hizmetleri gözden geçireceğiz. Bugün Kapaklı ilçemize yapılacak olan yatırımları değerlendirirken, aynı zamanda Tekirdağ ili ile birlikte tüm ilçelere hitap edecek olan Tekirdağ Kiraz Festivali ile 2014-2015 ve 2016 yatırımları, Tekpark, mahsuplaşma ve benzer konuları masaya yatıracağız. 2014 yılında yeni bir sistem kuruldu, Büyükşehir Belediyesi adıyla yepyeni bir model oluştu. Büyükşehir Belediyesi dahil olmak üzere 12 Belediye olarak bu sistemde başarılı olacağız. Bu başarı bizleri bu göreve layık gören vatandaşlarımızın başarısı olacak. Burada bulunduğunuz için başta Kapaklı Belediye Başkanımız olmak üzere hepinize teşekkür ederim.”diye konuştu.

 

KAPAKLI’YA YAPILACAK YATIRIMLAR

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Daire Başkanlıklarınca Kapaklı ilçesinde yapacağı yatırımlar madde madde şu şekilde sıralandı:

 

11 İlçe 11 Okul projesi,Gölet yapımı ve Büyükbaş, Küçükbaş hayvan desteği, Kültür Merkezi projesi ve 100 kişilik Kapalı Spor Salonu projesi, (1 Mart’ta temeli atılacak) Kapaklı Meydan Düzenleme projesi, Kapalı otopark projesi,Veteriner hizmetleri ve Mezarlık düzenleme ve kontrol çalışmaları, Kültür Gezileri ve Kültürel Faaliyetler, Katı Atık Arıtma İstasyonu kurulması, 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle süpürme çalışmaları başlatılacak, Afet ve Acil Durum Yönetim Planları Hazırlama projesi, Jeoloj,k ve Jeoteknik etüt raporları hazırlanması,

 

Otogar yenileme projesi, Toplu taşıma hizmetleri, Kavşak düzenleme çalışmaları, Hacılar Çeşmesi Mevkii Oyun Alanı ve Park Alanları projesi, Köprü, Üstgeçit ve Menfez düzenleme çalışmaları, Cumhuriyet Mahallesi Park projesi, Dere Islah projesi, Asfaltlama ve bağlantı yoları yapımı ve bakımı, Halı Saha projesi.

 

TESKİ’NİN YATIRIMLARI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi TESKİ tarafından yapılan alt yapı, kanalizasyon ve benzeri çalışmalarla ilgili de TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa açıklamalarda bulundu. TESKİ tarafından yapılan çalışma ve yatırımlar Genel Müdür Başa yaptığı konuşmada; “TESKİ üzerinde fazlasıyla talep alıyoruz. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Başkanımız’ın da bize büyük desteği var ve kendisine teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızı sıralayacak olursak; Kapaklı ilçemizde TESKİ tarafından 2 adet su kuyusu açıldı, Yeni kanalizasyon hattı döşemesi yapıldı, Tüm mahallelerde su depoları bakımı yapıldı, Su boruları değiştirildi, İlave su hatları döşendi” şeklinde açıklamalara yer verdi.

Başa TESKİ’nin Kapaklı ilçesinde yaptığı yatırımları şu şekilde sıraladı: Kapaklı Artıma Tesisi projesi, Kapaklı’ya su verilmesi projesi, Kapaklı-Karaağaç Kolektör Hattı projesi, İçme suyu terfi merkezi bakım ve onarım çalışmaları yapılması. Karşılıklı görüş ve bilgi alışverişinin yapıldığı toplantıda, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sektreteri Oral Karakaya ile Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka, Fatih Ünsal ve Mehmet Zeki Gürcün, Kapaklı Belediyesi birimlerinden gelen talepleri değerlendirerek görüşlerini bildirdiler.

YENİ BİR İLÇEYİZ

Toplantının son bölümünde konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere toplantıyı organize eden Genel Sekreterimize ve Genel sekreter Yardımcılarımıza ve Daire Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Hep birlikte çok zorlu bir süreçten geçtik. Kapaklı olarak çok yeni bir ilçeyiz. Kapaklı ve Ergene’nin yatırım programları kapsamında ön planda tutulması gerekli. Etle tırnak gibi olmalıyız ve takım oyununu çok iyi bir şekilde oynamalıyız. Büyükşehir Belediyesinin ilçe belediyeleri ile en iyi şekilde koordine sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10