Kedi'ye yardım cezaya dönüştü!

Çerkezköy'de bir apartmanın çatı katına giren kediye yardım etmek isteyen mahalle sakinleri adeta ceza görüyor. Kedi'nin 'Miyavlamaları'na karşılık yardım etmek için çatıya Ã?

Çerkezköy 12.08.2015 18:04:00 0
Kedi

Gece geç saatlerde çatının üzerine çıkan kedinin sesinden uyuyamadıklarını belirten mahalle sakinlerinin, kediyi yakalama girişimleri ise her defasında başarısızlıkla sonuçlandı.

İKİ HAFTADIR KABUS OLDU

Kızılpınar Mahallesi Bektaş Sokak’ta bulunan Yağmur Apartmanı’nın çatı katını mesken tutan kedi, son 2 haftadır adeta mahalle sakinlerinin kabusu oldu. Önceki gece bahse konu binaya üçüncü kez gelen İtfaiye ekipleri yine eli boş döndü. 7 katlı apartmanın çatı katındaki kedinin, gece geç saatlerde çatı üstüne çıktığını belirten apartman yöneticisi Salih Süleymanoğlu, “Bir yandan kedinin çatıdan düşmesinden endişe ediyoruz. Bir yandan da gece geç saatlerde çıkardığı sesten dolayı uyuyamıyoruz” dedi.

İTFAİYE ÜÇ KEZ GELDİ YAKALAYAMADI

Sesinden uyuyamadıkları kedinin yardım istediğini düşünen ve buradan kurtarılması için de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesini arayan mahalle sakinleri, “İtfaiye kediyi yakalamak için 3 kez buraya geldi. Fakat her defasında eli boş döndü. Bir kediyi yakalayamadılar. Bize kim yardım edecek bilmiyoruz” diye dert yandı.

Mahalle sakinleri gerekirse kedinin iğneyle uyutulup çatıdan indirilmesi için yetkililerden yardım istiyor!

FİLM SAHNELERİ AKILLARINA GELDİKÇE GÜLÜYORLAR

Son iki haftadır yaşadıklarının trajikomik bir olay olduğunu söyleyen Salih Süleymanoğlu, “Ağlanacak halimize güler olduk! Bir dönem Türk sinemasında Zeki Alasya ile Metin Akpınar’ın bir filmi vardı. Orada bir ‘Kedidir Kedi’ sahnesi vardı. Biz de artık kendi aramızda en ufak bir ses duysak ‘Kedidir Kedi’ diye birbirimizle şakalaşmaya başladık.” dedi.

KEDİ TOPLAMA CEZASI’DA AKILLARA GELDİ

Salih Süleymanoğlu’nun hatırlattığı film sahnesine bir ilavede mahallenin içerisine düştüğü durumu anlatacağını düşünerek bizden gelsin. Türk sinemasının ünlü ismi rahmetli Kemal Sunal’ın ‘Çöpçüler Kralı’ adlı filminde amirinin (Şener Şen) ‘Kedi toplama’ cezası vermesi sonrası yaşadıkları, Yağmur Apartmanı sakinleri başta olmak üzere mahallelinin çatı katında kedi peşinden koşturmasıyla akla gelen bir başka sahne oldu.

Bütün bu esprilere rağmen, mahalle sakinleri çatıdaki kedinin yakalanması için yetkililerden yardım bekliyor.

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10