İlk kez okul olarak eğitim vereceğiz!

Özel Çerkezköy Modern Fen Bilimleri Ortaokulu Müdürü Uğur Soykan yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala basın toplantısı düzenleyerek, 200 öğrenci ile ders baÅ?

Çerkezköy 9.09.2015 17:04:00 0
İlk kez okul olarak eğitim vereceğiz!

OKULAR AÇILANA KADAR ÖĞRENCİLERİMİZE DERS VERMEYE BAŞLADIK

Dershaneden özel okula dönüşen eğitim kurumlarından biri olan Özel Çerkezköy Modern Fen Bilimleri Ortaokulu yeni eğitim ve öğretim dönemine hazır. Okul Müdürü Uğur Soykan düzenlediği basın toplantısı ile 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı ile ilgili çalışmalarını anlattı. Okul olarak bu yıl 200 öğrenci kaydı yaptıklarını hatırlatan Soykan, “2015-2016 eğitim öğretim dönemi bildiğiniz gibi 28 Eylül’de başlıyor. Okul olarak, 28 Eylül’e kadar sınav öncesi öğrencilerimize 7. Sınıftan 8. Sınıfa bağlayan derslerinin tekrarını yapmak ve sınavlara daha iyi hazırlanmalarını sağlamak için derslere başladık.”dedi.

DERSHANECİLİKTEN KALMA ALIŞKANLIK

Ders başı yapmadan öğrencilere eğitim vermeye başlamalarının dershanecilikten kalma bir alışkanlık olduğunu söyleyen Soykan, “İlk kez okul olarak ders verecek olan okulumuzda, bu uygulama dershanecilikten kalma bir alışkanlık. Aynı zamanda öğrencilerin bu şekilde yeni döneme adaptasyonlarını sağlamaktır. Bunun önemli olduğunu da düşünerek yeni eğitim öğretim yılına öğrencilerimizin daha güçlü girmesini sağlamaktır.”dedi.

BU YIL İLK KEZ OKUL OLARAK EĞİTİM VERECEĞİZ

65 yıllık bir kurum olduklarını dile getiren Soykan, “İlk defa dershanecilik dışında bir eğitim gerçekleştireceğiz. Özel ortaokul olarak Çerkezköy’de tek ortaokuluz. Bu güne kadar kurumumuzda Türkiye dereceleri yapan öğrenci sayımız çok fazla olmasının nedeni işimizi ciddi şekilde yapmamızdandır. Kısaca biz ciddi bir eğitim kurumuyuz. Okulumuzun öğrenci kontenjanımız 480 olmasına rağmen bu yıl  öğrenci sayımızı 200 ile sınırlandırdık. Başarılı olmamamız için hiçbir neden yok. Okulumuzda taşlar yerine oturdu. Öğretmen sayımızda da artış sağladık.”dedi.

SINAVLARDA BAŞARI GÖSTEREN ÖĞRENCİLERİ ALACAĞIZ

Soykan basın açıklamasını şöyle tamamladı: “Önümüzdeki yıl yeni bir kriter belirleyeceğiz. O da bizim sınavlarımızda 380 ila 400 puan alan öğrencileri alacağız. Amacımız okulumuzun ve öğrencilerimizin başarılı olmasını sağlamaktır.Şu anda halkımızın yüzde 80’i dershanelerin kapanarak okula dönüştüğünü bilmiyor.Halen dershane diye gelen veliler oluyor. Kendilerine okula dönüştüğümüzü söyleyince şaşırıyorlar. Yeni eğitim öğretim yılının öğrencilere, velilere ve tüm ülkemize hayırlı olsun.”

Haber/Ragip KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10