Kaymakam Kubilay eğitimi masaya yatırdı

Her yıl olduğu gibi bu yılda Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, yeni eğitim ve öğretim sezonu öncesi, eğitimi masaya yatırdı

Çerkezköy 10.09.2015 16:21:00 0
Kaymakam Kubilay eğitimi masaya yatırdı

Milli Eğitim yetkilileri, okul müdürleri ve güvenlik birimi yetkilileriyle bir araya gelen Kaymakam Metin Kubilay, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı’nı değerlendirdi. Kubilay, bu yıl 4 bin öğrenci artışı ile okulların açılacağını belirtti.

EĞİTİM TOPLANTISI YAPILDI

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay dün sabah 11.00’da Rehberlik Araştırma Merkezi’nde, ‘Eğitim’ toplantısı yaptı.İlçede bulunan okul müdürleriyle yapılan toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri,İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan ile İlçe jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Göksel Söylemez de katıldı. Kaymakam Kubilay, yeni eğitim ve öğretim yılında alınması gereken tedbirler ile birlikte ilçede eğitim ve öğretimin daha da üst seviyeye çıkarılması yönünde yapılması gerekenleri masaya yatırdı.

OKULLAR AÇILMADAN GEREKLİ HAZIRLIKLARI YAPMAK İÇİN TOPLANDIK

Kaymakam Metin Kubilay’ın başkanlık ettiği toplantı bir saat sürdü. Kaymakam Kubilay 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılında bu yıl okulların daha da başarılı olacağını ümit ettiğini söyledi. Kubilay, “Bu gün ilçemiz Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde yeni eğitim ve öğretim yılımızın ilk toplantısını yapmak için sizlerle bir araya geldik. Bu toplantımızda okulların yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarını birlikte yapalım istedik. Ben Çerkezköy’de 3 yıldır görev yapmaktayım. Burada üçüncü eğitim öğretim yılım olacak. Bu toplantımızın amacı okullar açılmadan gerekli hazırlıkları yaparak, bunun için gerekli koordinasyonu sağlamak.”dedi.

BAŞARI BELGESİ VERDİ

Yeni Halk Eğitimi binasının önemli bir eksiği giderdiğini dile getiren Kaymakam Kubilay sözlerini şöyle sürdürdü: “2014 yılından itibaren yaptığımız çalışmalar sonucunda Meslek Yüksek Okulumuzu Veliköy’e taşıdık. Şu an içinde bulunduğumuz binayı da İlçe Halk Eğitimi Merkezimiz’e, Rehberlik Araştırma Merkezimiz’e, Halk Kütüphanemiz’e ve Açık Lise Kayıt bürosuna tahsis ettik. Rehberlik Araştırma Merkezimiz bizim için çok önemli. Biliyorsunuz merkezde yer bulamadığımız için çalışmalarına Kızılpınar Mahallesi’nde yürütüyordu. Bu binayı kazandırmamızla birlikte şimdi ilçe merkezinde faaliyetlerini sürdürüyor. Burası her kesin ulaşabileceği yer. Aynı zamanda. Rehberlik Araştırma Merkezimiz’in çalışmalarını takdirle karşılıyorum ve bu güzel özverili çalışmaları nedeniyle Merkez Müdürümüz’ü ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. Merkez Müdürümüz’ü sizlerin huzurunuzda ödüllendirmek istiyorum.”diye konuştu.

Kaymakam Metin Kubilay daha sonra Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Cemal Sabırlı’ya ‘Başarı belgesi’ verdi. Sabırlı, “Bu ödülü tüm arkadaşlarım adına alıyorum. Çalışmalarımızı bu güne kadar olduğu gibi bundan böylede aynı azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz.”diyerek belgesini aldı.

ÖĞRENCİ SAYISI ARTTI

Daha sonra konuşmasına devam eden Kaymakam Metin Kubilay, yeni eğitim öğretim sezonu öncesi öğrenci sayılarıyla ilgili bilgiler verdi. Kubilay, “Okul öncesi de daha önce toplantılar yaptık.İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün büyük gayretlerini gösteriyor. Bu yıl okul öncesi öğrenci sayımız yüzde 75 artı. Amacımız okul öncesi eğitime daha çok çocuk dahil etmek. Bu konuda okul müdürlerimiz okul öncesi eğitim veren okullarımızın müdürleri muhtarlıklarla gerekli çalışmayı yapsınlar.”

BİN 80 OKUMA YAZMA BİLMEYEN İNSANIMIZIN OLDUĞUNU TESPİT ETTİK

Daha önce başlatılan ‘Okuma yazma’ seferberliğinin bu yılda devam edeceğini belirten Kaymakam Kubilay, şunları kaydetti: “Her zaman eğitime önem verdiğimi söylüyorum. Eğitim bizim her zaman önceliğimiz. İlçemizde 2013 yılında başlattığımız Okuma yazma seferberliğimiz devam ediyor. 2013 yılında ilçemizde bin 814 okuma yazma bilmeyen vatandaşımız vardı. Açtığımız kurslar neticesinde okuma yazma bilmeyenlerimizin sayısı  azaldı. Hedefimiz ilçemizde okuma yazma bilmeyenin kalmamasıdır. Gecen yıl bu konuda 67 kurs açtık ve 637 okuma yazma bilmeyen vatandaşımız okuma yazma öğrenerek diploma aldı. İlçemizde daha bin 80 okuma yazma bilmeyen insanımızın olduğunu tespit ettik. Bunlarında okuma yazma öğrenmelerini sağlayacağız. Okuma yazma kurslarına gelemeyecek olanlara da evlerinde kurs verilecek.Bir kişide olsa okuma yazma kursu açıyoruz.Bu nedenle okuma yazma seferberliğimiz hızla devam ediyor.”

HALK EĞİTİMİ KURSLARI’NA TAM DESTEK

Halk Eğitim kurslarına da çok önem verdiklerini belirten Kaymakam Kubilay, şöyle devam etti: “2014 yılı ocak ayı itibariyle Halk Eğitimi kampanyası başlattık. Oldukçada başarılı bir kampanya oldu. Kampanyamız bu yılda devam ediyor. Halk Eğitimi devlet vatandaş arasında önemli köprü oluşturmaktadır. Burada Vatandaş bilgi ve beceri kazanıyor. Bu yıl 887 kursa ve 18 bin 567 kursiyere ulaştık. Amacımız en az 20 bin kursiyere ulaşmak. Ben inanıyorum ki 20 bin kursiyeri de geçeceğiz. Halk Eğitim Kurslarımızı bu yıl her okulda açmak istiyoruz. Okul Müdürlerimizde bu konuda gayret göstererek ‘Halk Eğitimi Kampanyamız’a destek olsunlar. Benim bu yıl bin ve üzeri kurs hedefim var. V e az önce de ifade ettiğim gibi en az da 20 bin kursiyer demiştik ve hedefimize yaklaştık.”

HABERLİ HABERSİZ DENETİMLER BU YILDA SÜRECEK

Öğrencilerin sağlıklı bir şekilde eğitim görmesi için de her türlü önlemi aldıklarını dile getiren Kaymakam Metin Kubilay, “Eğitime ne kadar çok önem verdiğimiz sizler çok iyi biliyorsunuz. Ülkemizin ve bizlerin geleceği olan çocuklarımıza en iyi şekilde eğitim vermek bizlerin görevidir. Bizler her nefes alış verişimizde çocuklarımızın nefesini omuzlarımızda hissediyoruz. Onlar bizim ve ülkemizin geleceği.Onların eğitim kurumlarına güvenli gidip gelmesi için  bu yılda gerekli güvenlik tedbirleri alınacak.Ayrıca okullardaki kantin güvenliği de önemli bu konuda ilçe Tarım ve Gıda Müdürlüğümüz okul kantinlerini devamlı denetleyecek. Biliyorsunuz bende haberli habersiz denetimler yapıyorum. Bu yılda aynı kararlılıkla denetimlerimi sürdüreceğim.”

ÖĞRENCİLERE YÖNELİK DESTEK KURSLARI DEVAM EDECEK

Kaymakam Kubilay, orta okul, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik destek eğitimlerinin bu eğitim ve öğretim sezonunda süreceğini vurgulayarak, “Destekleme eğitimlerimize bu yılda aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Bu konuda geçen yıl 213 kurs açarak 5 bin 400 öğrencimize eğitim verildi. Ayrıca son iki yılda okullarımızda başarıların artması ise kaymakamlık olarak eğitim eylem planımızın başarılı olmasıdır. Tabii ki bu başarıda siz öğretmenlerimizin de payı büyük. Bu yıl eğitim planımızda ayrıca sosyal, sportif etkinliklerin artırılmasını önemsiyoruz. Geçen yıl kasım ayıda oluşturduğumuz koordinasyon kurulumuza proje sunan okullarımız Avrupa Kalkınma Ajansı ve Trakya Kalkınma ajansından ödül almaları da bizleri son derece memnun ve mutlu etti. Bu yılda tüm okullarımızın proje hazırlanmasını istiyorum.”

4 BİN ÖĞRENCİ ARTIŞIMIZ VAR

Kaymakam Metin Kubilay, bu yıl öğrenci sayısında 4 bin kişi artış olduğuna belirterek, “İlçemiz ülkemizin çok önemli bir sanayi ve ticaret merkezi olması dolayısıyla devamlı göç almaktadır.  Geçen yıl okullarımızda 27 bin 573 öğrenci eğitim öğretim gördü. Bu yıl ise 31 bin 674 öğrenci eğitim öğretim görecek. Bu göç ile birliktede her yıl öğrenci sayımız devamlı artmakta. Bu nedenle 133 dönümlük eğitim  kampüsümüze yeni okulların yapılması için hayırseverlerimize çağrıda bulunuyorum. Gelin buraya okul yapın diyorum.”dedi.

Geçtiğimiz günlerde hayırsever iş adamlarından Ahmet Çetin ve eşi Seval Çetin ile okul yapımı için imzaladıkları protokolü hatırlatan Kaymakam Metin Kubilay, “Kampüsümüze Fen Lisesi yapmak içim protokol imzaladık. Fen Lisesi ihtiyacı duyulan ilçemizde bu da kısa sürede gerçekleşecek olması bizleri mutlu ediyor. Bu kampüsümüze çok sayıda okul yapılacak bu nedenle sivil toplum kuruluşlarımızdan,sanayi kuruluşlarımızdan ve hayırseverlerimizden okul yapmalarını bekliyoruz. Her yıl arış gösteren öğrenci artışımız ile yeni okullara ihtiyaç duyulması  ve yeni okulların yapılmasını sağlamak için tüm hayırsevelerimizi okul yapmaya katkı ve destek vermelerini bekliyoruz. Bu eğitim ve öğretim yılında da ilçemiz İmam Hatip Lisemiz’in hizmete açılmasını bekliyoruz. Lisemizin eğitim ve öğretime açılması konusunda son hazırlıkların hızla yapıldığını gördük. Bu konuda ilçemize İmam Hatip Lisesi kazandırılması için büyük emek ve destek ve de katkı veren Sait Yazı’yı da tebrik ediyoruz.”diye konuştu.

OKUL MÜDÜRLERİ ALINMASIN

Okul Müdürleri’ne yönelik uyarılarda bulunan Kaymakam Metin Kubilay, “Şunu da ifade etmek istiyorum. Bu yılda okullarımızı denetleyeceğiz. Hiçbir okul müdürümüz alınmasın. Okullarında eğitim öğretimizin üst seviyeye çıkması için kendi aralarında tatlı bir rekabet göstermeliler. Eğitimdeki rekabeti de önemsiyoruz. Üniversite sınavların da başarılı olan ve 4 yıllık üniversitelere öğrenci veren okullarımızı da tebrik ediyorum. Çerkezköy Bölgemizin ticarette önde gelen ilçesi olması nedeniyle eğitimde de önde gelmesi için gerekeni yaparak başarılı olacağız.”

OKUL SERVİSLERİNE SIKI DENETİM

Okul servislerinin, öğrencilerin okuldan eve gidiş gelişlerinde daha güvenli bir şekilde ulaşımları sağlanması için sıkı bir şekilde denetleneceğini dile getiren Kaymakam Metin Kubilay, ayrıca okul önlerinde de sıkı bir denetim ve kontrol olacağını vurguladı. Okul önlerinin her olumsuz hareket  ve kötü amaçlı kişilerden korunacağını söyleyen Kaymakam Kubilay, “Öğrenciler olumsuz hareketlerden korunacak. Bu konuda İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve İlçe Jandarma Komutanlığımız gerekli önlem ve tedbirleri her zamanki gibi sıkı şekilde alacak. Ben inanıyorum ki ilçemizde eğitim kısa sürede çok daha iyi yerlere gelecek. Bu konuda bütün gücümüzü kullanacağız ve başarılı olacağız.”dedi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10