Albayrak 4'ncü ilçede basınla bir araya geldi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ilçelerde basın ile buluşma toplantılarına Çerkezköy, Çorlu ve Malkara'nın ardından Ergene ile devam etti.

Ergene 11.09.2015 17:49:00 0
Albayrak 4

ERGENE’DE BASINLA BULUŞTU

Ergene Belediyesi Ulaş Hizmet Binası'nda basın toplantısı öncesi Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel tarafından çiçeklerle karşılanan Başkan Albayrak, kısa bir ziyretin ardından basın mensupları ile biraraya geldi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak 11 ilçede önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, "Ergene yeni kurulan bir ilçemiz ve bu anlamda önemli yatırımlara ihtiyacı var. Biz de Büüykşehir olarak Ergene'de altyapıdan sosyal tesislere kadar birçok alanda önemli projelerimiz var. Özellikle Sağlık ve Yeşiltepe Mahallesinde kanalizasyon ve yağmur suyu kolektör hatları ile içme suyu şebeke inşaatlarına kısa süre içerisinde ihalenin tamamlanması ile birlikte başlayacağız.”dedi.

KOORDİNATÖR BAŞKANLARIMIZLA YETKİ KARMAŞASINI ORTADAN KALDIRACAĞIZ

Diğer tüm ilçelerde olduğu gibi belediye çalışmaları hakkında bilgiler veren Albayrak şöyle devam etti: “Artık tüm birimleri ile birlikte tıkır tıkır işleyen, kaliteli hizmeti Tekirdağ halkına sunmayı kendine misyon edinmiş güçlü bir Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi var. 1.1.2016 tarihinden itibaren tüm ilçelerimizde koordinatör başkanlarımızla birlikte yetki karmaşasını tamamen ortadan kaldırıyoruz. Büyükşehir ile ilçe belediyeleri arasında köprü vazifesi görecek koordinatörlerimizle birlikte hizmetler 2 koldan çok daha hızlı bir şekilde hayata geçirilecek.”

YIL SONUNA KADAR TEMEL ATILACAK

İlçe Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı okulun bu yıl içerisinde atacaklarını da belirten Albayrak, “Ergene'de Rasim Başkanın yetmediği yerde büyükşehir olarak biz her zaman arkasında olacağız. 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında Ergene'ye yapacağımız okulun temelini yılsonuna kadar atmayı planlıyoruz.”dedi.

TEK  BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİYİZ

Yatırım bütçesinin yüzde 10'unu ilçelerine dağıtan tek büyükşehir belediyesi olduklarını kaydeden Albayrak, “Bu anlamda geçen yıl 11 Trilyon bu yıl ise 30 Trilyon Lira'ya ilçelerimize maddi destek olarak aktardık. Bunların dışında tüm ilçelerimizde olduğu gibi Ergene'de de Büyükşehir olarak imzamızı atacağız."diye konuştu.

Başkan Albayrak'ın yanı sıra Genel Sekreter Oral Karakaya'nın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka, Mehmet Zeki Gürcün ve Fatih Ünsal'da kendilerine bağlı bulunan daire başkanlıklarının Ergene özelinde yaptığı ve yapacağı çalışamalarla ilgili basın mensuplarını bilgilendirdiler. Konuşmaların ardından basın toplantısı soru cevap bölümü ile birlikte sona erdi.

Çerkezköy Haber

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10