Ordu milletvekili adaylığı sinyali verdi

MHP Çerkezköy eski İlçe Başkanlarından Mustafa Ordu, Tekirdağ'dan seçilen milletvekillerinin Tekirdağ'ın hakkını savunmadıklarını ileri sürerken, milletvekili adaylığı sinyalini verd

Çerkezköy 13.09.2015 17:54:00 0
Ordu milletvekili adaylığı sinyali verdi

Cumartesi günü Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Öztrak Caddesinde bulunan Yemek Dünyasında bir basın toplantısı düzenleyen Mustafa Ordu, 1 Kasım’da yapılacak olan erken genel seçimin Tekirdağ, Çerkezköy’e ve Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulundu. Ordu daha sonra şunları kaydetti: “Şu anda  İktidar partisini  ve muhalefet  partilerini temsil eden Milletvekilleri Tekirdağ’ın ve Trakya’nın hakkını savunmadı. Bu nedenle toplum için bu açıklamayı yapmak mecburiyetinde kaldım. İktidar partisi hükümette neden Tekirdağ’dan seçilen partisinin bir milletvekiline kırmızı plakalı aracı hak görmedi.Yani bakan yapmadı. Bunu Tekirdağ halkının çok iyi analiz etmeli. Tekirdağ’dan seçilen 3 siyasi parti milletvekilleri bu güne kadar hizmet için görsel, yazılı basın il ve ilçe kahvehaneleri ve de köy kahvehaneleri olsun Tekirdağ için tek bir kelime bile söylememiştir. Bundan böyle seçilecek vekilleri halkımız iyi seçmelidir. Saray ilçesindeki TMO’de buğdayların çürüdüğünü defalarca dile getirdik. Maalesef ne oluyor diye dikkate alınmadı. Saray-Kapaklı yolu neden bitirilmiyor yoksa bilmediğimiz bir rant mı var. Bu konuda da Tekirdağ milletvekilleri bir şey yapmadı. Ayrıca bölgemizde kanser olaylarına da değindim, konuda da bir hareket yok.”

PARTİLER İYİ ANALİZ ETMELİ

Yaklaşan seçimler önce milletvekili adayı olan kişilerin siyasi partiler tarafından iyi analiz edilip, yararlı olup olmayacaklarına bakılması gerektiğini savunan Ordu, “Milletvekilliği için müracaat eden kişiler içerisindeki isimleri siyasi partiler çok iyi analiz etmeli. Biz iktidar partisi olduğumuz dönemde Çerkezköy’ün nüfusu 35-40 bin iken ilçemize bir devlet hastanesi ve bir kapalıspor salonu kazandırdık. Ama bu kazandırdığımız tesisler o günkü nüfus yapısına göre idi. Şimdi Çerkezköy’ün nüfusu 150 bin olmasına rağmen bizden sonra gelenler bu tesisleri günün koşullarına yani mevcut nüfusa cevap verecek duruma getirmediklerini görüyoruz. Bu nedenle de seçilecek milletvekillerini halkımız iyi analiz etmeleri gerekiyor.”

ADAYLIĞIM 18 EYLÜL DE BELLİ OLACAK

Basın toplantısında milletvekili adaylığı sinyali veren Mustafa Ordu, “Tekirdağ’ın kriterlerini yani bölgenin her alandaki yapısını bilen kişilerin milletvekili aday adayı ya da adayı olması en doğru olandır. Ben Tekirdağ’ın  tüm il genelinde ne gibi ihtiyaçların olduğunu ve öncelikle nelerin yapılması gerektiğini çok iyi bilen biriyim. Bu nedenle adaylık tarihinin son günü olan 18 Eylül’ü bekliyorum.Toplumun ve halkın ihtiyaçlarını karşılamak için ben her zaman göreve hazırım ve görevden de kaçmam. Bu nedenle bu göreve talip olacak  kişilerin yüreği ile kendine güvenen kişiler aday olur.”dedi.

2009 yılında yapılan yerel seçimlerde İlçe Başkanı olduğum dönemde  Veliköy ve Karaaağaç’ ta  belediye başkanlıklarını kazandırdıklarını hatırlatan Ordu, “Ayrıca yine bizim iktidar olduğumuz dönemde Çerkezköy’den iki vali çıkardık. Biri İsa Küçük diğeri Saffet Karahisarlı.15 yıldır iktidar olan  parti bu güne kadar yüksek makamlarda  kimseye görev vermedi.Bunları da halkımızın görmesi lazım.Bu nedenle bizim sözde değil özde siyasi alanda bilgi birikimimiz var.”diye konuştu.

Ordu, 1 Kasım seçimleri için bugüne kadar siyasi partilerden teklif de almadığını belirterek, “Ben hiçbir siyasi partiden teklif almadım. Benim partim belli. Zamanı geldiğinde her şey  görülecek.”diye konuştu.

Son günlerde günler de yaşanan terör olaylarını protesto için yapılan eylemlere de değinen Ordu, “Türkiye genelinde teröre karşı protestolar devam ediyor. Bunlar birlik içinde ve taşkınlık yapılmadan sağduyulu olarak yapılması normal. Ancak protestolar sonunda birilerinin çıkıp sağa sola saldırarak  o parti binalarına saldırması yakıp yıkması  ya da iş yerlerini talan etmesi birilerinin provakasyonu  olduğu görüşündeyim. Bu olayların sorumlusu millet hakimiyetini elinde tutamayanlar sorumlu tutulması gerekir.” ifadelerini kullandı ve sağduyu çağrısı yaptı. 

SÖZLÜSÜNÜ KISA SÜRE İÇERİSİNDE AÇIKLAYACAK

Toplantının sonunda Mustafa Ordu, şahsı ile ilgili son günlerde kamuoyunda çok konuşulan ‘evleniyor’ konusu hakkında açıklamalarda bulundu. Bekar olan Mustafa Ordu, sözlendiğini belirterek evliliğe ilk adımı attığını açıkladı. Gazetecilerin ısrarlarına rağmen sözlüsü hakkında bilgi vermeyen Mustafa Ordu kısa süre içerisinde açıklama yapacağını söyledi. Ordu kısa bir süre önce facebook sayfasından parmağındaki nişan yüzüğü ile fotoğrafını paylaşmıştı.

Haber/Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10