Bayram'da cevizli baklava tüketildi

Bayramların vazgeçilmezi tatlılar, Kurban Bayramı'nda da vatandaşların en çok tükettiği ürünler arasında yer aldı. Baklavacılar, bu bayramda da vatandaşların bütçelerine göre tatlıya ö

Çerkezköy 29.09.2015 16:53:00 0
Bayram

Çerkezköy’de hizmet veren Rumeli Tulumbacısı Hasan Çoban,  her dini bayramda olduğu gibi bu bayramda da vatandaşların en çok cevizli baklavayı tercih ettiklerini söyledi.  Çoban, “Bu Kurban bayramında da vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu cevizli baklavayı tercih ederken gelir düzeyi düşük olan vatandaşlarımız ise  bütçelerine uygun olan Tulumba ve lokma tatlılarını tercih ettiler.”dedi.  

HER ZAMAN EN ÇOK TERCİH EDİLEN TATLI

Hacıoğlu Baklavacısı, Üretim ve Kalite Kontrolden Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necati Aksu, Kurban Bayramı’nda en çok cevizli baklavanın tercih edildiğini kaydetti. Aksu, “Bayramların gözdesi her zaman cevizli baklavadır. Bu Kurban Bayramı’nda da en çok cevizli baklava tercih edilen baklava cinsi oldu. Özellikle cevizli baklavanın diğer baklavalara göre damak tadı da daha değişik olmasının da önemli olması dolayısıyla ilk tercih edilen baklava cinsi oluyor.  Daha sonra saray sarması, bülbül yuvası,özel baklava gibi diğer baklava çeşitleri tercih edilen baklavalar oldu.”diye konuştu.  

  Haber/Sibel BAL

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10