Otogar'da peronlara otobüsler dışında girişler yasaklanıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ilçelerdeki otobüs terminallerinde yaşanan trafik keşmekeşinin önüne geçmek için peronların girişine sınırlama getiriyor.

Çerkezköy 1.10.2015 17:18:00 0
Otogar

Bu kapsamda, Çerkezköy Otobüs Terminali girişine gişeler koyuldu. Otogar’a TIR parkı istikametinden giriş yapılması planlanırken, buraya barkot makineleri koyulmaya başlandı. Aynı zamanda kapıya bariyer sistemi de yapılıyor. Böylece yolcu peronlarında sadece otobüslerin park etmesi sağlanacak.

BEŞ İLÇEDE AYNI DÜZENLEME YAPILACAK

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nca yürütülen çalışmaların, Süleymanpaşa, Çorlu, Çerkezköy, Saray ve Şarköy ilçe otogarlarında başlatıldığı kaydedildi. Bu ilçelerin otogarlarındaki yeni düzenleme tamamlandığında ise Hayrabolu, Malkara, Marmaraereğlisi, Muratlı, Ergene ve Kapaklı ilçe otogarlarında da aynı şekilde yapılacağı belirtildi.

OTOGAR İÇERİSİNE PARK YAPILAMAYACAK

Otobüs terminaline giriş çıkışlarda yapılan yeni düzenlemeyle birlikte, yolcu otobüslerinin bulunduğu peronlara yakın yerlerde gün boyu park edilen araçlar ya da müşteri almak için buraya giren taksiler, artık içeride yoğunluğa neden olmayacak. Böylece peronlara yalnız otobüsler park ederken, trafik yoğunlu nedeniyle yolcularda zorluk yaşamayacak.  

Haber/Sibel BAL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10