Ambardere baraj projesi ile ilgili gerekli adımlar atılsın

Çerkezköy Belediye Meclisi Ekim ayı meclis toplantısının ilk oturumunu Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığında gerçekleştirdi.

Çerkezköy 1.10.2015 17:33:00 0
Ambardere baraj projesi ile ilgili gerekli adımlar atılsın

Dün saat 15.00’de açılış ve yoklama ile başlayan meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Çerkezköyspor Belediye Başkanı Vahap Akay salı günü Çerkezköy’ün sel tehdidi ile karşı karşıya kaldığını kaydetti. İlgili kurumların vakit geçirmeden Çorlu deresinin ıslahı ve ambardere baraj projesi ile ilgili gerekli adımları atmalarını isteyen Başkan Vahap Akay “Çorlu deresinin ıslahı ile ilgili kamulaştırma problemi var. Bu 60-80 milyon TL tutuyor” dedi.

“PROBLEMLER YAŞADIK”

Çerkezköy’ün 2002,2012 ve 2014 yıllarında sel felaketi yaşadığını kaydeden Akay, “2002 ile 2012 yılında yaşanan felaketlerin ardından DSİ yetkilileri yaptığı açıklamalarda Çorlu Deresi ve Pınarça Deresi’nin ıslahının vakit geçirilmeden yapılacağını açıklamıştı. Bu beyanları ise hala gazetelerin arşivlerinde yer alıyor. 30 Mart 2014’ten sonra Tekirdağ Büyükşehir oldu ve DSİ artık kamulaştırmayı Büyükşehir Belediyesi’nin yapmasının gerektiğini belirterek, kamulaştırma yapmak istemiyor” dedi.

“SOMUT ADIMLAR ATILMASINI BEKLİYORUZ”

Büyükşehir Belediyesinin ise bunu yapacak bütçesinin olmadığını ifade ettiğini kaydeden Akay, “Bu sorun 30 Mart’tan sonra Büyükşehir olan Tekirdağ’ın sorunu değildir. Daha önce ıslahı yapacağını açıklayan DSİ, kamulaştırmayı öne sürüyor. Ayrıca DSİ, Halaçlı, Sinekli ve Çayırdere’den gelen suları tutmak için Ambardere’de Baraj Projesi’nin ihalesini 8 Temmuz’da yapacağını ve çalışmaların başlayacağını bildirmişti. Bugün ekim ayının başında olmamıza rağmen halen ortada bir çalışma bulunmamaktadır. Ben ve Çerkezköy kamuoyu bu konu ile ilgili daha net ve somut açıklamalar ile adımlar atılmasını bekliyor” diyerek tepkisini ifade etti.

“MİLLİ EĞİTİM’DEN TEŞEKKÜR BEKLERDİK”

Öğretmenler ve öğrencilerin 2015-2016 eğitim ve öğretim yılını kutlayan Akay “Öğrencilerimizin hepsine başarılar diliyorum. Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy’de bulunan bütün okullarımızın hepsine çeşitli yardımlarda bulunduk. Okul sırasından çevre düzenlenmesine, boya badanasından okul temizliğine kadar belediye olarak önemli katkılarda bulunduk. Eğitim ve öğretime yeni başlayan 2 bin 850 öğrencimize çanta ve kırtasiye yardımında bulunduk. Bugün Eğitim ve Öğretim Yılı’nın açılışı nedeni ile bir tören düzenlendi. En azından Milli Eğitim yetkililerinden Belediyemize eğitim ve öğretime katkılarından dolayı bir teşekkür etmelerini beklerdik. Ama edilmedi buna rağmen bizim eğitim ve öğretim kurumlarına yardımlarımız ve katkılarımız devam edecek” dedi.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmasının ardından Fen İşleri Müdür Kemal Gümüş tarafından üst ve alt yapı çalışmalarını anlatan ilgili sunum gerçekleştirildi. Daha sonra ise gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.  İlk olarak Çerkezköy Belediyesi’nin Performans Programı’nın müzakeresi görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından belediyede münhal bulunan 1 adet kadroda unvan ve derece değişikliği yapılmasının müzakeresi ise oy birliği ile kabul edildi. Gündemin dördüncü maddesinde yer alan belediye sınırları içerisinde değerlendirilebilir atıkların etkin bir şekilde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca lisanslandırılmış firmalarla işbirliği içerisinde toplanmasını sağlamak amacıyla Çerkezköy Belediyesi adına sözleşme imzalanabilmesi için Belediye Başkanı Vahap Akay’a yetki verilmesi hakkındaki Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün 14.09.2015 gün ve 374 sayılı müzekkeresinin müzakeresi oy birliği ile kabul edilirken, Çerkezköy ilçesi sınırları içerisindeki muhtelif parsellerdeki Belediye hisselerinin satışının müzakeresi ise İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. 
KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Mali Hizmetler Müdürlüğünün 2016 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2016 Mali Yılı Gelir Tarifesi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi Tarife Komisyonu’na, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün uhdelerinde resmi görev bulunmayanlara ödenecek olan ücretin tespiti hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi Plan ve Bütçe Komisyonu ile Tarife Komisyonu’na havale edildi. Bir diğer Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün  2016 Mali yılında Zabıta personelinin fazla çalışma mesai ücretinin tespiti hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi de Plan ve Bütçe Komisyonu ile Tarife Komisyonu’na havale edildi.

6 EKİMDE İKİNCİ OTURUM

Gündemin bir diğer maddesinde 93 ada 162 ve 163 parsellerle ilgili kamulaştırma kararı alınması hakkında Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 27.07.2015 gün ve 275 sayılı müzekkeresinin müzakeresi İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na, Muharrem Fil’in Kızılpınar Mahallesi 195 ada 2, 17 ve 23 nolu parsellerde plan değişikliği yapılması talebine ait dilekçenin müzakeresi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na, Emre Kaya’nın Fevzipaşa Mahallesi 336 ada 1 nolu parselde plan değişikliği yapılması talebine ait dilekçesinin müzakeresi ve Ayşe Çaput’un GMKP Mahallesi 1214 ada 10 parselde plan değişikliği yapılması talebine ait dilekçesinin müzakeresi de İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Belediye Meclisi’nin Ekim ayı Meclis toplantısının ilk oturumu tamamlandı. Belediye Meclisi Komisyonlara gönderilen konuları görüşmek üzere 6 Ekim Salı günü yeniden toplanacak.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10