TEDES projesinin yüzde 30'unu Belediye karşılayacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay dün gazetecilerle bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Çerkezköy 6.10.2015 16:52:00 0
TEDES projesinin yüzde 30

Dün saat 12.00’da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay basın mensupları ile bir araya gelerek güncel konular hakkında bilgi verdi. Başkan Akay, Namık Kemal Bulvarı Bahçeli camii mevkiinde çalışmaları devam eden kavşak düzenlemenin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde devam ettiğini belirterek “Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde birçok trafik kazasının yaşandığı Namık Kemal Bulvarı’ndaki kavşakta düzenleme çalışmasını başlattı. Kavşak yıkılarak sinyalizasyon çalışması gerçekleştirilecek” dedi.

“KREDİ ÇEKİLECEK”

Basın mensuplarının TEDES projesi ile ilgili sorduğu soruyu da cevaplayan Akay, “TEDES projesinde ilk olarak yapılan ihaleye tek firma girdi. Bunun ardından bizlerin düşündüğü bazı sebeplerden dolayı iptal edildi. Sonrasında ise bu proje için kredi çekmeye karar verdik ve projenin yüzde 30’unu Belediye geri kalan kısmı ise Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde olacak. Bunun çalışmaları da devam ediyor” diye konuştu.

TEKPARK’A TEPKİ VERDİ

Yaptığı basın açıklamasında Çerkezköy ilçe merkezinde duraklama süresinin 10 dakika olduğunu kaydeden Akay “TEKPARK ile ilgili bizlere şikayetler geliyor. Bazı yerlerde beş dakikadan fazla duraklayandan ücret alınıyormuş. Bizim söylediklerimizi TEKPARK yetkilileri ilçe merkezinde uygulamıyor. Ücretsiz duraklamanın 5 dakikadan 10 dakikaya uzatılması için konuyla bizzat ilgileneceğim” sözü verdi. Akay daha sonra konuyla ilgili TEKPARK Tekirdağ sorumlusu Şerafetdin Terzi’yi arayarak konunun takipçisi olacağını kaydetti.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10