Ordu: "Sizce düşündürücü değil mi? "

Tekirdağ Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Ordu dün düzenlediği basın toplantısında Saray'da çürüyen buğdayların halkın sağlığını tehdit ettiğini ifade etti.

Çerkezköy 8.10.2015 16:58:00 0
Ordu:

Dün saat 13.15’te bir basın toplantısı düzenleyen Mustafa Ordu, Saray’da ofiste çürüyen buğdaylar hakkında açıklamada bulundu. Ordu, “2013 yılındaki buğdayın ofiste çürüdüğünden daha önce çok kez bahsettim. Bekledim ki bölgemizin Milletvekilleri olaya el koysun fakat hiçbirinden ses çıkmayınca iş başa düştü. Bende kendimce bir araştırma gerçekleştirdim. Buğday esasında toplumu yok edecek ve ya toplumu sağlıklı yapabilecek bir besin kaynağıdır. Bu sebeple bu kadar hassas bir konuya Milletvekillerimizin duyarsız kalması düşündürücü değil mi? Ben bu konuda oranın görevlilerini ve bürokrasiden kimseyi suçlamıyorum, bu konunun tamamen suçlusu Tekirdağ bölgesinin 6 Milletvekilidir” dedi.

“BUĞDAY ÇÜRÜMEKTEDİR”

Milletvekillerini duyarsızlıkla suçlayan Mustafa Ordu, “Yaptığım araştırmalar neticesinde ise çok vahim durumlarla karşılaştım. Maalesef sorumlular Buğday alım ofisindeki çalışanlarda değildir. Şuan ki dünya standartları içinde yüzde 10’luk teşekküllü alım yapılıyor. Pınarbaşı, Beyazgöl, Pınarhisar, Çerkezköy, Çavuşlu ve Saray’da buğdaya bakıldığı zaman 100 ton civarında buğday vermesi gerekiyor. Toprak üzerindeki depolama şekli Trakya’ya uymamaktadır. Yer altı sularının verdiği sudan dolayı toplanan buğday çürümektedir. Tedbir alınmazsa kanserin başlangıcı olan gıda ekmek olarak masamıza gelecektir” diye konuştu.

Ordu konuşmasının sonunda ise bir türlü tamamlanamayan ve geçtiğimiz günlerde dört kişinin hayatını kaybettiği Kapaklı-Saray yolunda herhangi bir uyarıcı tabela ve ışıklandırma olmadığını ifade ederek bu eksiklerin tamamlanmadığı vakit  bu olayların yaşanacağını kaydetti.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10