PTT'den sahte kimlikle kredi çekecekti

Geçtiğimiz günlerde bir kişi PTT Çerkezköy Şubesi'ne giderek kredi çekmek istedi. Görevlilerin şüphelendiği şahsı ihbar etmesi üzerine PTT'ye giden polis ekipleri yaptıkları inceleme sonucu

Çerkezköy 9.10.2015 14:29:00 0
PTT

Son zamanlarda bankalarda yaşanan ‘Sahte kimlik’ ile kredi çekme girişimi bu kez PTT’de yaşandı. 10 gün önce PTT Çerkezköy Şube Müdürlüğü’nde kredi çekmek isteyen bir şahsın durumundan şüphelenen görevliler, gizlice polise ihbarda bulundu. Hemen PTT Şubesi’ne giden polis ekipleri sahte kimlikle kredi çekmek isteyen şahsı yakaladı.

MADDİ DURUMU BOZUK OLDUĞU İÇİN YAPMIŞ

Polisin yaptığı görüşmede  gerçek kimliğinin (A.S) olduğunu söyleyen şüpheli, PTT görevlilerine verdiği  kimlik ve sürücü belgesi üzerinde  fotoğrafların kendisine ait olduğunu fakat bilgilerinin ise  başkasına ait olduğunu söyledi. Şüpheli A.S. söz konusu sahte kimlikleri İstanbul ‘da açık kimliğini bilmediği (T) isimli şahsın yapıp kendisine verdiğini, maddi durumunun bozuk olmasından dolayı sahte kimlikle kredi çekmek istediğini anlattı.

ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI

Şüpheli yakalanarak Asayiş Büro Amirliği’ne götürülürken, Nöbetçi C.Savcısı’nın talimatı ile adli mercilere sevk edildi. Şüpheli daha sonra adli mercilerce ‘Adli kontrol ve yurt dışına çıkma yasağı’ tedbiri ile serbest bırakıldı.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10