NKÜ Araştırma Hastanesi kalp hastalarının umudu oldu

Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Trakya Bölgesi'nin lokomatifi oldu.

Tekirdağ 9.10.2015 14:32:00 0
NKÜ Araştırma Hastanesi kalp hastalarının umudu oldu

Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Niyazi Güler başkanlığındaki ekip, Trakya Bölgesi’nde  kalp damarı tamamen  tıkanmış içlerinde by-passlı olan ve by-pass damarı tıkanan hastaları CTO(Kronik Total Oklüzyon) Damarın tamamen tıkanması olarak bilenen ve Türkiye belirli merkezlerde yapılan işlemle 35 hastanın tamamen tıkalı damarını açtı.

ÖNCELİKLE AMELİYAT ÖNERİYORUZ

Gerçekleştirilen tıbbi operasyonla ilgili bilgi veren Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr.Niyazi Güler “Yeni gelişen teknolojik katater ve özel tellerle hastanın her iki kasığından girilerek kalp damarına ulaşıyoruz. Tamamen tıkalı olan damarı öncelikle kan akımının olduğu yönden, oradan geçilemiyorsa tamamen tıkalı olan damara tersten girilerek balon ve stentle açıyoruz. Bu yöntem her hastaya uygulanmıyor. Öncelikle ameliyat öneriyoruz. Ameliyatı riskli olan veya kesinlikle ameliyat isteyen hastalara uygulanan yöntem.Bu tür hastaların İşlemi çok  zor ve özel ekipman gerektiren işlem.”dedi.

GELİŞMİŞ ÜLKELERDE NE YAPILIYORSA BİZDE DE YAPILIYOR

Söz konusu yöntemin yeni olduğuna işaret eden Prof. Dr. Güler şöyle devam etti: “Türkiye’de bu işlemi  yapan çok sınırlı sayıda doktor var.Yeni hastane olmamıza rağmen Anabilim Dalımızda Amerika Birleşik Devletleri’nde ve gelişmiş ülkelerde Kalp Damar Hastalıkları ile hangi tedaviler yapılıyorsa  bizde aynısını yapıyoruz. Avrupa Kronik Total Oklüzyon Kulübü’nün 18.Ekimde İstanbul’da Düzenlediği ve Dünyanın en önemli merkezlerinden gelen, dünyaca ünlü hekimlerinin canlı yayınla  ameliyatına katıldığını belirten Prof.Dr.Niyazi Güler bu hekim arkadaşlarımızdan yeni teknikler öğrendik.Gelişen birkaç  yeni özel mikrokatater ve telleri yakından görme şansımız oldu,burada yapılan ameliyatları canlı yayından izledik.”

Prof.Dr.Niyazi Güler, Kardiyoloji Anabilim Dalı olarak teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek Trakya Bölgesi’nde yine ilklere imza atacaklarını söyledi.

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10